Malzemeler
- 2 su bardağı kadar hindistan cevizi
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
Kremşantisi için:
- 1 paket kremşanti – 75 gram
- 1 su bardağı soğuk süt
- Arası ve üzeri için toz antep fıstığı
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak fırın tepsisine hindistan cevizini alarak her yerine dağıtalım.
- Muhallebiyi sıcak olarak ekleyeceğimiz için önceden tepsimizi hazırlıyoruz.
- Muhallebisi için uygun tencereye vanilya ve tereyağı hariç bütün malzemeleri ekleyerek karıştıralım.
- Karışımda hiç topak kalmayınca ocağa alalım ve sürekli karıştırarak pişirelim.
- Kaynayınca ocaktan alabiliriz. Ardından içine vanilya ve tereyağını ekleyelim ve son defa karıştıralım.
- Hindistan cevizinin üzerine muhallebiyi eşit şekilde dağıtalım.
- Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabında 1, 5- 2 saat kadar dinlendirelim.
- Buzdolabından çıkarmadan önce kremşantiyi hazırlayalım. Bunun için kremşanti ve soğuk sütü uygun bir kaba alarak kıvam alıncaya kadar çırpalım.
- Sonra tepsiye kremşantiyi de ekleyerek dağıtalım. Bu aşamada dilerseniz kısa bir süre tekrar buzdolabında bekletebilirsiniz.
- Sonra tatlımızı 12 eşit parçaya bölelim. Ben üzerine toz antep fıstığı ekledim. Ceviz, fındık vb. De ekleyebilirsiniz.
- Artık sarabiliriz.
- Bir spatula yardımıyla kenarından kaldırarak elimizle sarabiliriz.
- Sarma işlemi bitince tekrar ortadan ikiye böldüm.
- Üzerini tekrar antep fıstığıyla süsledim. Sunumu da lezzeti de tek kelimeyle şahane oluyor🤌 kesinlikle deneyin derim✅ deneyeceklere şimdiden afiyet olsun😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder