8 Ekim 2021 Cuma

En Pratik En Lezzetli Tatlı Saray Sarması Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı kadar hindistan cevizi

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı ya da margarin

Kremşantisi için:

  • 1 paket kremşanti – 75 gram
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • Arası ve üzeri için toz antep fıstığı

    Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak fırın tepsisine hindistan cevizini alarak her yerine dağıtalım.
  • Muhallebiyi sıcak olarak ekleyeceğimiz için önceden tepsimizi hazırlıyoruz.
  • Muhallebisi için uygun tencereye vanilya ve tereyağı hariç bütün malzemeleri ekleyerek karıştıralım.
  • Karışımda hiç topak kalmayınca ocağa alalım ve sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Kaynayınca ocaktan alabiliriz. Ardından içine vanilya ve tereyağını ekleyelim ve son defa karıştıralım.
  • Hindistan cevizinin üzerine muhallebiyi eşit şekilde dağıtalım.
  • Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabında 1, 5- 2 saat kadar dinlendirelim.
  • Buzdolabından çıkarmadan önce kremşantiyi hazırlayalım. Bunun için kremşanti ve soğuk sütü uygun bir kaba alarak kıvam alıncaya kadar çırpalım.
  • Sonra tepsiye kremşantiyi de ekleyerek dağıtalım. Bu aşamada dilerseniz kısa bir süre tekrar buzdolabında bekletebilirsiniz.
  • Sonra tatlımızı 12 eşit parçaya bölelim. Ben üzerine toz antep fıstığı ekledim. Ceviz, fındık vb. De ekleyebilirsiniz.
  • Artık sarabiliriz.
  • Bir spatula yardımıyla kenarından kaldırarak elimizle sarabiliriz.
  • Sarma işlemi bitince tekrar ortadan ikiye böldüm.
  • Üzerini tekrar antep fıstığıyla süsledim. Sunumu da lezzeti de tek kelimeyle şahane oluyor🤌 kesinlikle deneyin derim✅ deneyeceklere şimdiden afiyet olsun😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder