Şekerpare (Pastane Şekerparesi) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta (1 sarı üzeri için ayrılacak)
- Yarım paket margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 2 kaşık pudra şekeri
- 1 vanilin
- 1 kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- Yeterince un
- Yaklaşık 3-3, 5 bardak
Şerbet
- 3 su bardak seker
- 3 su bardak su
- 5 damla limon suyu
Süslemek için
- Hindistan cevizi
Şekerpare (Pastane Şekerparesi) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetimizi yapalım. Şerbet soğuk tatlı sıcak olmalı. Şerbet için 3 bardak seker 3 bardak suyu ocağa alalım.
- Kaynamaya başlayınca limon damlatalım ve bu dk kısık ateşte kaynatalım. Soğumaya alalım.
- Hamur için:Margarin, sıvı yağ ve pudra şekerini bir güzel karıştıralım.
- Ardından irmik ve 1 yumurta beyazı +1 yumurta ekleyelim. Yumurtanın birisinin sarısı üzeri için ayrılacak.
- Bu malzemeleri güzelce karıştıralım.
- Üzerine vanilin ve 1 bardak ün ekleyelim. Hemen kabartma tozu ve karbonatı da katip un eklemesi yaparak kıvamlı bir hamur elde edelim.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp uzunlamasına yuvarlayalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atalım.
- 170 derecede pişirelim.Fırından çıkınca şerbet soğuk tatlı sıcak olmalı şerbeti dökelim,hindaistan cevizi serepelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder