8 Ekim 2021 Cuma

Şekerpare (Pastane Şekerparesi) Tarifi


 

Şekerpare (Pastane Şekerparesi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta (1 sarı üzeri için ayrılacak)
  • Yarım paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 2 kaşık pudra şekeri
  • 1 vanilin
  • 1 kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Yeterince un
  • Yaklaşık 3-3, 5 bardak

Şerbet

  • 3 su bardak seker
  • 3 su bardak su
  • 5 damla limon suyu

Süslemek için

  • Hindistan cevizi

    Şekerpare (Pastane Şekerparesi) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbetimizi yapalım. Şerbet soğuk tatlı sıcak olmalı. Şerbet için 3 bardak seker 3 bardak suyu ocağa alalım.
  • Kaynamaya başlayınca limon damlatalım ve bu dk kısık ateşte kaynatalım. Soğumaya alalım.
  • Hamur için:Margarin, sıvı yağ ve pudra şekerini bir güzel karıştıralım.
  • Ardından irmik ve 1 yumurta beyazı +1 yumurta ekleyelim. Yumurtanın birisinin sarısı üzeri için ayrılacak.
  • Bu malzemeleri güzelce karıştıralım.
  • Üzerine vanilin ve 1 bardak ün ekleyelim. Hemen kabartma tozu ve karbonatı da katip un eklemesi yaparak kıvamlı bir hamur elde edelim.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp uzunlamasına yuvarlayalım.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atalım.
  • 170 derecede pişirelim.Fırından çıkınca şerbet soğuk tatlı sıcak olmalı şerbeti dökelim,hindaistan cevizi serepelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder