3 Ekim 2021 Pazar

Ev Kurabiyesi Tarifi

 

Ev Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 7 klasik su bardağı un
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 çimdik tuz
  • İsteğe göre içine portakal kabuğu rendesi eklenebilir.

    Ev Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm sıvı malzemeler ve şeker bir kaba alınır ve kaşıkla veya elle karıştırılır.
  • Sonra un, karbonat, kabartma tozu, tuz eklenir ve yoğurulur. İsteğe göre bu aşamada portakal kabuğu rendesi de ekleyebilirsiniz.
  • Ele yapışan bir hamur elde edilecek.
  • Elimiz sıvı yağ ile yağlanır ve şekil verilerek yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Aralıklı koyun çünkü büyüyorlar.
  • Önceden ısıtılmış fırına konur ve pişirilir.
  • Püf nokta: 10 dk 250 derecede pişirin (kabarana kadar)
  • Sonra 190 derecede 20 dk pişirin. Her fırın değişiklik göstereceği için kontrollü pişirmekte fayda var. Bir de bunun özelliği biraz büyük olması. Limon büyüklüğünde olsun en azından 🤓

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder