3 Ekim 2021 Pazar

Puf Puf Kabaran Sodalı Dilim Börek Tarifi

 

Puf Puf Kabaran Sodalı Dilim Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka

Sosu için;

  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 100 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı soda
  • 2 su bardağı beyaz peynir
  • 3 su bardağı kaşar peyniri
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

    Puf Puf Kabaran Sodalı Dilim Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Böreğin sosu için uygun bir karıştırma kabına yumurta, yoğurt, eritilmiş tereyağı, süt, sıvı yağ ve sodayı çırpma kabına alarak malzemeler güzelce karışana kadar tel çırpıcı ile çırpalım.
  • Ardından üzerine beyaz peynir, kaşar peyniri rendesi, kıyılmış maydanoz ve kabartma tozunu da ilave ederek karıştıralım.
  • Tezgahın üzerine yufkamızdan bir tanesini serelim. Üzerine hazırladığımız sostan gezdirelim.
  • Üzerine 2. kat yufkamızı da serelim ve tekrar sosumuzdan gezdirerek her yerine gelmesini sağlayalım. Yufkalarımız bitene kadar soslayarak üst üste sermeye devam edelim.
  • Son kat yufkamızı da serip iç harcını yaydıktan sonra yufkalarımızı çok sıkı olmayacak şekilde rulo haline getirelim.
  • Hazırladığımız ruloyu 3 eşit parçaya bölelim. Tezgahın üzerine aldığımız streç filmin ortasına börek parçalarımızdan bir tanesini alıp saralım. Diğer parçaları için de aynı işlemi uygulayalım ve 1 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  • Dinlenen böreğimizi dolaptan alalım ve dilimleyerek pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim. Eğer böreklerinizin hepsini tüketmeyecekseniz dilimleyelim ve birbirine değmeyecek şekilde fermuarlı poşete yerleştirerek dondurucuya kaldıralım.
  • Tepsiye yerleştirdiğimiz böreklerin üzerine sürmek için uygun bir kasede yoğurt ve yumurtayı çırpalım.
  • Daha sonra börek dilimlerinin üzerine sürerek önceden ısıtılmış 200°C fansız fırında yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda altı üstü güzelce kızaran böreklerimizi fırından alalım ve ilk sıcağı çıktıktan sonra servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder