Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 3 adet havuç (Orta boy)
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2-2, 5 su bardağı un
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kekimiz için öncelikle havuçlar yıkanıp soyup rendelenir.
- Bir kapta yumurta ve şeker mikser ile 4-5 dk. Köpük köpük olana kadar iyice çırpılır.
- Süt ve sıvı yağ eklenerek tekrar karıştırılır.
- Un, kabartma tozu ve vanilya (elenerek) eklenir. Kıvama göre un miktarını unun kalitesine göre ayarlayın.
- Malzemeler bir kez daha mikserle karıştırılıp içerisine havuç, ceviz ve tarçın ilave edilir ve spatula ile son kez karıştırılır.
- Kullanılacak kek kabı margarinle bolca yağlandıktan sonra karışım kaba alınır.
- 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir. İlk 20-25 dk fırının kapağını açmayın daha güzel kabarsın kekin pişmiş olduğundan emin olmak için bir kürdan yardımıyla kontrol edin kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiştir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder