3 Ekim 2021 Pazar

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi

 

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 3 adet havuç (Orta boy)
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2-2, 5 su bardağı un

    Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kekimiz için öncelikle havuçlar yıkanıp soyup rendelenir.
  • Bir kapta yumurta ve şeker mikser ile 4-5 dk. Köpük köpük olana kadar iyice çırpılır.
  • Süt ve sıvı yağ eklenerek tekrar karıştırılır.
  • Un, kabartma tozu ve vanilya (elenerek) eklenir. Kıvama göre un miktarını unun kalitesine göre ayarlayın.
  • Malzemeler bir kez daha mikserle karıştırılıp içerisine havuç, ceviz ve tarçın ilave edilir ve spatula ile son kez karıştırılır.
  • Kullanılacak kek kabı margarinle bolca yağlandıktan sonra karışım kaba alınır.
  • 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir. İlk 20-25 dk fırının kapağını açmayın daha güzel kabarsın kekin pişmiş olduğundan emin olmak için bir kürdan yardımıyla kontrol edin kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiştir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder