Ev Yapımı Sağlıklı Fit Galeta Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı keten tohumu
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- 2 yemek kaşığı dolu dolu yoğurt
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 silme tatlı kaşığı sarımsak tozu
- 2-2, 5 su bardağı tam buğday unu
Ev Yapımı Sağlıklı Fit Galeta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm malzemeyi karıştırıyoruz.
- Üzerine ele yapışmayacak ama yumuşak bir hamur elde edecek şekilde un ekleyip yoğuruyoruz.
- Üzeri kapalı şekilde buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz.
- Dinlenen hamuru un serpilmiş zeminde merdaneyle 2-3 mm kalınlığında açıp şeritlere kesiyoruz.
- Kestiğimiz şeritleri hafifçe yuvarlayıp kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
- Önceden 160 dereceye ısıtılmış fırında kuruyana kadar pişiriyoruz.
- Sonrasında fırının kapağını açıp iyice kuruyup kıtır hale gelmesi için yaklaşık yarım saat daha bekletebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder