Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı bulgur
- 2 domates rendesi (küp küp doğranmışta olabilir)
- 1 yemek kaşığı salça (ben biber domates karışık kullanıyorum)
- 2 büyük boy patlıcan
- 1 büyük boy yemeklik doğranmış kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- Tuz, karabiber
- 1, 5 su bardağı sıcak su (bazı bulgurlara yetiyor bazıları cinsinden dolayı daha fazla isteyebilir azar azar ilave edin)
- Zeytinyağ, tereyağ
- Patlıcanı Kızartmak için sıvı yağ
Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanları küp küp doğrayıp kızgın yağda kızartalım ve peçete üzerine alalım.
- Yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı zeytinyağ, tereyağ karışımında renk alana kadar soteleyelim.
- Domates rendesi ve salçayı ilave edip bir müddet daha karıştıralım.
- Bulgurunu ilave edelim baharatları ekleyelim.
- Suyunu ilave edip en kısık ateşte kapağı kapalı pişmeye bırakalım.
- Pişen pilav demlendikten sonra patlıcanın yarısını içine ilave edip karıştıralım kalanınıda üzerine serperek servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder