4 Ekim 2021 Pazartesi

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi

 

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı bulgur
  • 2 domates rendesi (küp küp doğranmışta olabilir)
  • 1 yemek kaşığı salça (ben biber domates karışık kullanıyorum)
  • 2 büyük boy patlıcan
  • 1 büyük boy yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber
  • 1, 5 su bardağı sıcak su (bazı bulgurlara yetiyor bazıları cinsinden dolayı daha fazla isteyebilir azar azar ilave edin)
  • Zeytinyağ, tereyağ
  • Patlıcanı Kızartmak için sıvı yağ

    Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcanları küp küp doğrayıp kızgın yağda kızartalım ve peçete üzerine alalım.
  • Yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı zeytinyağ, tereyağ karışımında renk alana kadar soteleyelim.
  • Domates rendesi ve salçayı ilave edip bir müddet daha karıştıralım.
  • Bulgurunu ilave edelim baharatları ekleyelim.
  • Suyunu ilave edip en kısık ateşte kapağı kapalı pişmeye bırakalım.
  • Pişen pilav demlendikten sonra patlıcanın yarısını içine ilave edip karıştıralım kalanınıda üzerine serperek servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder