Evde Pratik Biber Salçası Tarifi İçin Malzemeler
(Ölçüler her bir kg başına, biber miktarınıza göre istediğiniz oranda artırabilirsiniz.)
- 1 kilo kırmızı kapya biber
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 4-6 acı kırmızı süs biber
Üzeri için;
- Biraz sıvı yağ ya da zeytinyağı
Evde Pratik Biber Salçası Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yıkadığımız ve içini temizlediğimiz ve kestiğimiz kapya biberlerini büyük bir tencereye alıyoruz. Biberleri 4’e kesmeniz yeterli.
- Tencereyi biberlerin yarısına kadar gelecek suyla dolduruyoruz ve biberler yumuşayana kadar orta ateşte yaklaşık 20 dakika haşlıyoruz.
- Daha donra suyunu süzüp sıcakken blenderden geçiriyoruz. Acı kırmızı biberleri blenderden geçirip hep birlikte büyük bir teflon tavaya alarak tekrar ocağa alıyoruz. Tencereniz yeterli büyüklükte ise aynı tencerede pişirmeye devam edebilirsiniz. Ayrıca dilerseniz acı süs biberlerinin çekirdeklerini temizledikten sonra kapya biberlerin içerisine atabilir, bir süre bu şekilde pişirdikten sonra kapya biberlerle birlikte blenderden geçirebilirsiniz.
- Ardından altını açıyoruz. Bu aşamada hep başında bekleyeceğiz, yanmasın diye sürekli karıştıracağız.
- Tuzu ekleyip yavaş yavaş kaynatmaya başlıyoruz. Kalan suyunu da iyice çekecek. Bu işlem yaklaşık 4-5 saat kadar sürüyor. Kaşıkla salçanın içinden geçtiğinizde o salça tekrar birleşmiyorsa yani ayırdığınız gibi kalıyorsa bir 10 dakika daha kaynatın tamamdır.
- Suyunu tamamen çekip kıvam alan salçamızı ocaktan alın ve sıcakken kavanozlara boşaltın.
- Küflenmemesi için üzerine sıvı yağ ya da zeytinyağı dökerek kapaklarını sıkıca kapatın. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder