20 Ekim 2021 Çarşamba

San Sebastian Tarifi

 

San Sebastian Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 400 gram labne
  • 400 gram pınar beyaz peynir
  • 2 tane 200ml krema
  • 180 gram kaymak

Üzeri için;

  • 1 paket krema (200 ml)
  • 160 gram paket çikolata 1 paket (80 g)
  • Sütlü çikolata ve 1 paket (80g)
  • Bitter çikolata

    San Sebastian Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk başta yumurtaları ve pudra şekerini köpürene kadar çırpıyoruz.
  • Ayrı bir kapta da labne beyaz peynir ve kaymağı el çırpıcısı ile karıştırıyoruz.
  • Daha sonra krema ve vanilyayı peynirleri koyduğumuz kaba ekleyip karıştırıyoruz.
  • Ardından un ve nişastayı ekliyoruz.
  • Yumurtaları koyduğumuz kaptaki karışım ile peynirleri koyduğumuz kaptaki karışımları aynı kaba alıp el çırpıcısıyla birbirine yediriyoruz.
  • Kenarlarını önceden ıslattığımız 23-24 cm kelepçeli kalıba yağlı kağıt seriyoruz sonra üzerine tüm karışımı süzgeçten geçirerek süzüyoruz.
  • Önceden ısıttığımız 200°’lik fırını kalıbı fırına koyarken 250 dereceye yükseltiyoruz ve 20 dakika aralıksız pişiriyoruz.
  • Piştikten sonra fırında bekletmeden hemen çıkarıyoruz.
  • Kıvamı için langır langır sallanması gerekiyor.
  • Oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına koyup bir gün bekletiyoruz.
  • Üzeri için sos için 200 gram kremayı sos tavasına koyup kaynatıyoruz.
  • Ocağın altını kapatıp çikolataları ekliyoruz ve sıcağında erimesi için karıştırıyoruz.
  • Tabaklara servis yaparken gezdiriyoruz.
  • Not: Sosu servis yapılacağı zaman hazırlıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder