San Sebastian Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 adet yumurta beyazı
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 2,5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 400 gram labne
- 400 gram pınar beyaz peynir
- 2 tane 200ml krema
- 180 gram kaymak
Üzeri için;
- 1 paket krema (200 ml)
- 160 gram paket çikolata 1 paket (80 g)
- Sütlü çikolata ve 1 paket (80g)
- Bitter çikolata
San Sebastian Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk başta yumurtaları ve pudra şekerini köpürene kadar çırpıyoruz.
- Ayrı bir kapta da labne beyaz peynir ve kaymağı el çırpıcısı ile karıştırıyoruz.
- Daha sonra krema ve vanilyayı peynirleri koyduğumuz kaba ekleyip karıştırıyoruz.
- Ardından un ve nişastayı ekliyoruz.
- Yumurtaları koyduğumuz kaptaki karışım ile peynirleri koyduğumuz kaptaki karışımları aynı kaba alıp el çırpıcısıyla birbirine yediriyoruz.
- Kenarlarını önceden ıslattığımız 23-24 cm kelepçeli kalıba yağlı kağıt seriyoruz sonra üzerine tüm karışımı süzgeçten geçirerek süzüyoruz.
- Önceden ısıttığımız 200°’lik fırını kalıbı fırına koyarken 250 dereceye yükseltiyoruz ve 20 dakika aralıksız pişiriyoruz.
- Piştikten sonra fırında bekletmeden hemen çıkarıyoruz.
- Kıvamı için langır langır sallanması gerekiyor.
- Oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına koyup bir gün bekletiyoruz.
- Üzeri için sos için 200 gram kremayı sos tavasına koyup kaynatıyoruz.
- Ocağın altını kapatıp çikolataları ekliyoruz ve sıcağında erimesi için karıştırıyoruz.
- Tabaklara servis yaparken gezdiriyoruz.
Not: Sosu servis yapılacağı zaman hazırlıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder