20 Ekim 2021 Çarşamba

Fesleğenli Ekmek Tarifi

 

Fesleğenli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 4-4,5 su bardağı kadar un
  • 4-5 dal fesleğenin yaprağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzerine serpmek için:

  • Çörek otu

    Fesleğenli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına alınan maya ve şekerin üzerine ılık su eklenir, karıştırılır.
  • 2-3 dakika bekledikten sonra tuz ve un ilave edilip yoğrulur.
  • Yumuşak ama ele de yapışmayacak bir hamur elde edilir.
  • Son aşamada doğranan fesleğen ve zeytinyağı eklenir, karıştırılır.
  • hamur kalıbın içine yerleştirilir, üzerine çörek otu serpilir (İsteğe bağlı)
  • üstü kapalı bir şekilde 40-50 dakika mayalanmaya bırakılır.
  • Daha sonra 180 derecede ısınmış fırında pişirilir (Ekmeğin yumuşak olması için pişerken fırına bir kabın içinde su koymayı unutmayalım) Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder