Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket güllaç (12 yaprak)
- 3, 5 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı gül suyu
Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?
- 3 litre süte, 3 buçuk su bardağı şekeri ekleyin eriyene kadar karıştırın.
- Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Süt ne elinizi yakmalı nede 5saniyeden sonra parmağınız sıcaklığa dayanmalı.
- Yoğurt mayalama ılıklığına gelene dek bekleyin.
- Ilındığında vanilya ve gülsuyunu da ilave edin ve karıştırın.
- Güllacın parlak tarafı üste gelecek şekilde yaprakların aralarına sütü bir kepçe yardımıyla dökün.
- Her kata ayrı ayrı pay edin.
- 1-2 saat dinlendirin iyicene sütünü çekecektir.
- Üstünü zevkinize göre süslüyebilirsiniz.
- Bir gece öncesinden yapıp diğer gün yerseniz sütünü iyicene çekeceğinden daha lezzetli oluyor. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder