1 Ekim 2021 Cuma

Güllaç Tarifi

 

Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket güllaç (12 yaprak)
  • 3, 5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı gül suyu

    Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 3 litre süte, 3 buçuk su bardağı şekeri ekleyin eriyene kadar karıştırın.
  • Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Süt ne elinizi yakmalı nede 5saniyeden sonra parmağınız sıcaklığa dayanmalı.
  • Yoğurt mayalama ılıklığına gelene dek bekleyin.
  • Ilındığında vanilya ve gülsuyunu da ilave edin ve karıştırın.
  • Güllacın parlak tarafı üste gelecek şekilde yaprakların aralarına sütü bir kepçe yardımıyla dökün.
  • Her kata ayrı ayrı pay edin.
  • 1-2 saat dinlendirin iyicene sütünü çekecektir.
  • Üstünü zevkinize göre süslüyebilirsiniz.
  • Bir gece öncesinden yapıp diğer gün yerseniz sütünü iyicene çekeceğinden daha lezzetli oluyor. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder