Jalapeno Biber Turşusu Tam Kıvamında Turşu Suyu İle Tarifi
Jalapeno Biber Turşusu Tam Kıvamında Turşu Suyu İle Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo irilerinden jalapeno biber
- 1 baş sarımsak
- 1 avuç kuru nohut
- Biberleri temizleyip yıkayın, ne çok kalın ne çok ince olacak şekilde kararında doğrayın ( resimler yardımcı olacaktır )
- Sarımsağı temizleyip yıkayın, kuru nohutu yıkayıp süzün.
- Uygun bir kavanozun altına nohutu ve iki üç diş sarımsak atın.
- Doğranmış biberlerin aralarına sarımsak ekleyerek kavanozu doldurun. Ama su için ağız kısmı bir parmak eksik olmalıdır.
- Dilerseniz yarım kiloluk veya bir kiloluk kavanozlara yapın derim çünkü turşuların kapağı açıldığı ve havayla temas etmeye başladığı zaman çabuk tüketilmezse çabuk bozulmaya başlar o yüzden ne kadar küçük boy kavanozlara yaparsanız çok daha güzel olur.
- Doldurma işleminden sonra üzerine çıkacak kadar turşu suyunuzu dökün.
- Mümkünse yeni kapak kullanın ve kapakları yıkadıktan sonra kaynamış sıcak su içinde bekletin ( hem steril olacak hemde kapatırken vakumlama iyi ve sağlam olacaktır, ve turşunuzun uzun süre dayanmasına yarayacaktır ).
- Kapağını sıcak sudan çıkarıp kurulayın ve hemen iki geri bir ileri yaparak sıkıca kapatın. , bu sırada isterseniz kavanozları ters çevirerek ertesi güne kadar bekletin.
- Ertesi gün kontrol edin sağlam tutmuş kapak içe doğru çökmüş olmalıdır ve sızıntı yoktur, buna dikkat edin. Daha sonra turşularınızı serin, güneş görmeyen bir yerde açacağınız güne kadar muhafaza edin.
- İyi olgunlaşmış yenecek kıvama gelen turşunun bekletme süresi en az 15 gün en fazla 1 aydır. Süre sonunda istediğiniz zaman açabilirsiniz, açtıktan ssonra buzdolabında tutun. Afiyetler olsun 🌶🥒🥕.
- (Yeteri Kadar Turşu Suyu) ( tarifi sayfamda var )
Jalapeno Biber Turşusu Tam Kıvamında Turşu Suyu İle Tarifi Nasıl Yapılır?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder