1 Ekim 2021 Cuma

Jalapeno Biber Turşusu Tam Kıvamında Turşu Suyu İle Tarifi


 

Jalapeno Biber Turşusu Tam Kıvamında Turşu Suyu İle Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo irilerinden jalapeno biber
  • 1 baş sarımsak
  • 1 avuç kuru nohut
  • Biberleri temizleyip yıkayın, ne çok kalın ne çok ince olacak şekilde kararında doğrayın ( resimler yardımcı olacaktır )
  • Sarımsağı temizleyip yıkayın, kuru nohutu yıkayıp süzün.
  • Uygun bir kavanozun altına nohutu ve iki üç diş sarımsak atın.
  • Doğranmış biberlerin aralarına sarımsak ekleyerek kavanozu doldurun. Ama su için ağız kısmı bir parmak eksik olmalıdır.
  • Dilerseniz yarım kiloluk veya bir kiloluk kavanozlara yapın derim çünkü turşuların kapağı açıldığı ve havayla temas etmeye başladığı zaman çabuk tüketilmezse çabuk bozulmaya başlar o yüzden ne kadar küçük boy kavanozlara yaparsanız çok daha güzel olur.
  • Doldurma işleminden sonra üzerine çıkacak kadar turşu suyunuzu dökün.
  • Mümkünse yeni kapak kullanın ve kapakları yıkadıktan sonra kaynamış sıcak su içinde bekletin ( hem steril olacak hemde kapatırken vakumlama iyi ve sağlam olacaktır, ve turşunuzun uzun süre dayanmasına yarayacaktır ).
  • Kapağını sıcak sudan çıkarıp kurulayın ve hemen iki geri bir ileri yaparak sıkıca kapatın. , bu sırada isterseniz kavanozları ters çevirerek ertesi güne kadar bekletin.
  • Ertesi gün kontrol edin sağlam tutmuş kapak içe doğru çökmüş olmalıdır ve sızıntı yoktur, buna dikkat edin. Daha sonra turşularınızı serin, güneş görmeyen bir yerde açacağınız güne kadar muhafaza edin.
  • İyi olgunlaşmış yenecek kıvama gelen turşunun bekletme süresi en az 15 gün en fazla 1 aydır. Süre sonunda istediğiniz zaman açabilirsiniz, açtıktan ssonra buzdolabında tutun. Afiyetler olsun 🌶🥒🥕.
  • (Yeteri Kadar Turşu Suyu) ( tarifi sayfamda var )

    Jalapeno Biber Turşusu Tam Kıvamında Turşu Suyu İle Tarifi Nasıl Yapılır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder