Halis Muhlis Yoğurt Kaymağından Tereyağı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kiloluk kavanoz dolusu yoğurt kaymağı
- Soğuk ya da buzlu su
- 3 su bardağı ılıktan bir tık sıcak su
- 2 iki su bardağı soğuk su (ayrıca)
Halis Muhlis Yoğurt Kaymağından Tereyağı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir kabın içerisine kaymaklarımızı alalım ve 2 dakika blendırdan geçirelim.
- Daha sonra 1 er 1 er blendırdan çekerek suyunu ekleyelim.
- 1 aşamamız 15 dakika blendırdan geçirelim ve 10 dakika blendırımızı dinlendirelim. ( dinlendirmeyi ihmal etmeyelim malum elektrikli cihaz çabuk ısınıyor uzun süre motorunuz yanabilir allah muhafaza😲😳😳😳)
- Toplam 3 kez aynı işlemi tekrarlayalım.
- Son aşama da yağın iyice çıkması ve toplanması için 2 bardak soğuk suyu ekleyelim yağın ayrıştığını göreceksiniz😉.👇👇👇
- Yağın çıktığını gördükten sonra blendırdan geçirmemeye dikkat edin yoksa oluşan yağınızı eritebilirsiniz😲😲😲
- Artık son yıkama aşamasına geçebiliriz.Bir kabın içine yarıya kadar soğuk (buzlu olursa daha da iyi olur😉) dolduralım ve bir spatula ya da küçük bir süzgeçle bütün yağları alıp soğuk suyun içine koyalım.
- Elimize küçük bir tahta kaşık alalım kaşığın tersi ile bastıra bastıra yağı yoğuralım.
- Suyu dökelim tekrar yıkayalım. Yani o ayranından iyice ayrılsın tereyağ kendisi ile başbaşa kalsın 🤓
- Bu işlemi 3 kez tekrarlayalım.
- Son kez yıkadıktan sonra elimizle sıkıp suyunu güzelce süzdürelim. Tereyağımız yemeğe hazır. İster kahvaltılarınızda istersenizde yemeklerinizde lezzetle kullanın.👇👇👇Ben biraz kahvaltılık ayırıp diğerini buzluğa atıyorum 😉.👇👇👇
Ben tuzlamıyorum ama siz tuzlamak isterseniz yıkama aşamasından sonra tuzlayabilirsiniz😉👇👇👇Çıkan ayranı da sakın israf etmeyin içerisine biraz tuz ekleyip güzelce içebilirsiniz ya da ayranlı çorba da yapabilirsiniz 😉 seçeneği arttırmak size kalmış 😉.
Afiyet şifa olsun 💐💐💐.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder