16 Ekim 2021 Cumartesi

Halis Muhlis Yoğurt Kaymağından Tereyağı Tarifi

 

Halis Muhlis Yoğurt Kaymağından Tereyağı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kiloluk kavanoz dolusu yoğurt kaymağı
  • Soğuk ya da buzlu su
  • 3 su bardağı ılıktan bir tık sıcak su
  • 2 iki su bardağı soğuk su (ayrıca)

    Halis Muhlis Yoğurt Kaymağından Tereyağı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kabın içerisine kaymaklarımızı alalım ve 2 dakika blendırdan geçirelim.
  • Daha sonra 1 er 1 er blendırdan çekerek suyunu ekleyelim.
  • 1 aşamamız 15 dakika blendırdan geçirelim ve 10 dakika blendırımızı dinlendirelim. ( dinlendirmeyi ihmal etmeyelim malum elektrikli cihaz çabuk ısınıyor uzun süre motorunuz yanabilir allah muhafaza😲😳😳😳)
  • Toplam 3 kez aynı işlemi tekrarlayalım.
  • Son aşama da yağın iyice çıkması ve toplanması için 2 bardak soğuk suyu ekleyelim yağın ayrıştığını göreceksiniz😉.👇👇👇
  • Yağın çıktığını gördükten sonra blendırdan geçirmemeye dikkat edin yoksa oluşan yağınızı eritebilirsiniz😲😲😲
  • Artık son yıkama aşamasına geçebiliriz.Bir kabın içine yarıya kadar soğuk (buzlu olursa daha da iyi olur😉) dolduralım ve bir spatula ya da küçük bir süzgeçle bütün yağları alıp soğuk suyun içine koyalım.
  • Elimize küçük bir tahta kaşık alalım kaşığın tersi ile bastıra bastıra yağı yoğuralım.
  • Suyu dökelim tekrar yıkayalım. Yani o ayranından iyice ayrılsın tereyağ kendisi ile başbaşa kalsın 🤓
  • Bu işlemi 3 kez tekrarlayalım.
  • Son kez yıkadıktan sonra elimizle sıkıp suyunu güzelce süzdürelim. Tereyağımız yemeğe hazır. İster kahvaltılarınızda istersenizde yemeklerinizde lezzetle kullanın.👇👇👇Ben biraz kahvaltılık ayırıp diğerini buzluğa atıyorum 😉.👇👇👇
  • Ben tuzlamıyorum ama siz tuzlamak isterseniz yıkama aşamasından sonra tuzlayabilirsiniz😉👇👇👇Çıkan ayranı da sakın israf etmeyin içerisine biraz tuz ekleyip güzelce içebilirsiniz ya da ayranlı çorba da yapabilirsiniz 😉 seçeneği arttırmak size kalmış 😉.

    Afiyet şifa olsun 💐💐💐.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder