18 Ekim 2021 Pazartesi

Harput Köftesi Tarifi

 

Harput Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kıyma
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan rendelenmiş suyu sıkılmış
  • 10-15 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı domates salçası bir çay kaşığı biber salçası
  • Pul biber karabiber tuz reyhan toz kırmızı biber
  • Köfteyi yoğururken arada elimizi ıslatmak için 1 kase su

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı tepeleme biber, domates salçası (Karışık)
  • Pul biber karabiber reyhan
  • Sıvı yağ
  • 6 su bardağı sıcak su

    Harput Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köfte için bütün malzemelerimizi ekleyip yaklaşık 20 dakika yoğuruyoruz, ara ara elimizi ıslatıp o şekilde yoğuruyoruz.
  • Kıvam alan köftemizi iri parçalar halinde yuvarlayıp ortasını çukur yapıyoruz.
  • Aslında minik yapılıp iki parmak arasında sıkılır, ama benim acelem vardı irice yaptım, bir tencereye sıvı yağ yada tereyağını alıp salçayı güzelce kavuralım.
  • Ardından baharatları ekleyip sıcak suyu dökelim, su kaynayınca köfteleri atıp yaklaşık 20 dakika pişirelim, deneyecek olanlara afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder