18 Ekim 2021 Pazartesi

Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi

 

Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo tavuk baget
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 10 adet arpacık soğan yada bir baş kuru soğan
  • 4 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4.5 yemek kaşığı zeytinyağ

Sosu için

  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • 1 dolu tatlı kaşığı un
  • 1 su bardağı su

    Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bagetleri isteğe bağlı derilerinden ayrıştıralım iyice yıkayalım. Bir tencereye bagetleri alalım üzerini iki parmak aşacak kadar su koyalım hafif yumuşayana kadar haşlayalım.
  • Ayrı bir tencereye sıvı yağ ilave edelim bir havucu rendeleyelim soğanı rendeleyelim çok az sarımsağı ilave edelim kavuralım.
  • Havuçları uzun ince doğrayalım patatesleri orta büyüklükte doğrayalım tencereye ilave edelim bir miktar onlarıda kavuralım bir çay bardağı kadar su ilave edelim kapağı kapalı beş dakika pişirelim.
  • Hafif haşlanmış tavukları üzerine alalım haşlanmış tavukların suyunuda sebzelere ilave edelim sosunu hazırlayalım limonun suyunu sıkalım unu suyu ilave edelim çırpalım tavuğa ilave edelim hepsi pişme kıvamına gelene kadar pişirelim.
  • En son üzerine maydanozları ince kıyım doğrayıp serpiştirelim. Afiyetle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder