Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo tavuk baget
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 10 adet arpacık soğan yada bir baş kuru soğan
- 4 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 4.5 yemek kaşığı zeytinyağ
Sosu için
- 1/2 (yarım) limon suyu
- 1 dolu tatlı kaşığı un
- 1 su bardağı su
Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bagetleri isteğe bağlı derilerinden ayrıştıralım iyice yıkayalım. Bir tencereye bagetleri alalım üzerini iki parmak aşacak kadar su koyalım hafif yumuşayana kadar haşlayalım.
- Ayrı bir tencereye sıvı yağ ilave edelim bir havucu rendeleyelim soğanı rendeleyelim çok az sarımsağı ilave edelim kavuralım.
- Havuçları uzun ince doğrayalım patatesleri orta büyüklükte doğrayalım tencereye ilave edelim bir miktar onlarıda kavuralım bir çay bardağı kadar su ilave edelim kapağı kapalı beş dakika pişirelim.
- Hafif haşlanmış tavukları üzerine alalım haşlanmış tavukların suyunuda sebzelere ilave edelim sosunu hazırlayalım limonun suyunu sıkalım unu suyu ilave edelim çırpalım tavuğa ilave edelim hepsi pişme kıvamına gelene kadar pişirelim.
- En son üzerine maydanozları ince kıyım doğrayıp serpiştirelim. Afiyetle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder