Haşlanmış Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg. kapya biberi ve ya herhangi dolma biberi
- 1 buçuk litre su
- 500 ml. beyaz sirke
- 125 gram şeker
- 125 gram tuz
- 1 tatlı kaşığı kara biber taneleri
- 250 ml. sıvı yağı
- 2-3 defne yaprağı
- 3-4 adet havuç
- 7-8 çeşni sarımsak
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
Haşlanmış Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Biberleri yıkayıp doğruyoruz istediğiniz şekilde.( ben sarı ve kırmızı dolmalık biber kullandım ).
- Bir tencerede suyu, sirkeyi, yağı, tuzu, şekeri, kara biberi ve defne yaprağı ocağa koyup kaynamasını bekliyoruz.
- Kaynadıktan sonra biberlerden bir kısmını tencerede koyuyoruz ve kaynamaya başlayınca sadece birer dakika haşlıyoruz. Bu işlem biberler bitinceye kadar tekrarlıyoruz.
- Son olarak da ayriyeten doğradığımız havucu ve sarımsağı bir dakika kadar haşlıyoruz.
- Sonra sırayla kavanozu dolduruyoruz biber ve havuç karışımdan. ( resimde gördüğünüz gibi maydanozu da ilave ettim kolaylık olsun diye).
- Kavanozları doldurduktan sonra sıvı karışımdan ilave ediyoruz ve kapağını kapatıyoruz.
- Üç- dört gün sonra yemeğe hazırdır.
- Sıvı karışımdan çoğu kalacak isterseniz fazla biber haşlayabilirsiniz isterseniz bir kavanozda karışımı saklayabilirsiniz ilerde tekrar kullanmak için.
- Unutmayın defne yaprağını sadece suyu kaynarken kullanın sonra onu atabilirsiniz ben kavanozlara onu koymuyorum.Umarım beğenirsiniz, hem kolay hem lezzetli bir tarif.Yapan olursa şimdiden ellerine sağlık.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder