10 Ekim 2021 Pazar

Haşlanmış Biber Turşusu Tarifi

 

Haşlanmış Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg. kapya biberi ve ya herhangi dolma biberi
  • 1 buçuk litre su
  • 500 ml. beyaz sirke
  • 125 gram şeker
  • 125 gram tuz
  • 1 tatlı kaşığı kara biber taneleri
  • 250 ml. sıvı yağı
  • 2-3 defne yaprağı
  • 3-4 adet havuç
  • 7-8 çeşni sarımsak
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz

    Haşlanmış Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Biberleri yıkayıp doğruyoruz istediğiniz şekilde.( ben sarı ve kırmızı dolmalık biber kullandım ).
  • Bir tencerede suyu, sirkeyi, yağı, tuzu, şekeri, kara biberi ve defne yaprağı ocağa koyup kaynamasını bekliyoruz.
  • Kaynadıktan sonra biberlerden bir kısmını tencerede koyuyoruz ve kaynamaya başlayınca sadece birer dakika haşlıyoruz. Bu işlem biberler bitinceye kadar tekrarlıyoruz.
  • Son olarak da ayriyeten doğradığımız havucu ve sarımsağı bir dakika kadar haşlıyoruz.
  • Sonra sırayla kavanozu dolduruyoruz biber ve havuç karışımdan. ( resimde gördüğünüz gibi maydanozu da ilave ettim kolaylık olsun diye).
  • Kavanozları doldurduktan sonra sıvı karışımdan ilave ediyoruz ve kapağını kapatıyoruz.
  • Üç- dört gün sonra yemeğe hazırdır.
  • Sıvı karışımdan çoğu kalacak isterseniz fazla biber haşlayabilirsiniz isterseniz bir kavanozda karışımı saklayabilirsiniz ilerde tekrar kullanmak için.
  • Unutmayın defne yaprağını sadece suyu kaynarken kullanın sonra onu atabilirsiniz ben kavanozlara onu koymuyorum.Umarım beğenirsiniz, hem kolay hem lezzetli bir tarif.Yapan olursa şimdiden ellerine sağlık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder