İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 4 su bardağı toz şeker
- 5 su bardağı su
- Bir kaç damla limon suyu
Kek Harcı İçin;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı yoğurt (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı irmik
- Elenmiş 1 su bardağı un
- Elenmiş 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti için uygun bir tencereye şeker ve suyu alarak karıştıralım.
- Ardından şerbetimizi orta ateşte kaynamaya bırakalım.
- Kaynamaya başladıktan 20 dakika sonra limon suyunu ekleyelim ve 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım, soğumaya bırakalım.
- Keki için uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
- Üzerine sıvı yağ ve yoğurt ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- İrmik, elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek son kez çırpalım.
- Kek harcımızı tereyağı ile yağladığımız 27cm’lik kare borcama boşaltalım ve önceden ısıttığımız 170°C fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
- Kekimiz piştikten sonra fırından alarak ılımaya bırakalım.
- Ilıyan kekimizin üzerine şerbetimizin yarısını gezdirelim.
- Daha sonra kekimizi dilimleyelim ve kalan yarısını da dökelim.
- Son olarak irmik tatlımızı dilediğimiz şekilde süsleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder