21 Ekim 2021 Perşembe

İrmik Tatlısı Tarifi

 

İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu

Kek Harcı İçin;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı irmik
  • Elenmiş 1 su bardağı un
  • Elenmiş 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

    İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti için uygun bir tencereye şeker ve suyu alarak karıştıralım.
  • Ardından şerbetimizi orta ateşte kaynamaya bırakalım.
  • Kaynamaya başladıktan 20 dakika sonra limon suyunu ekleyelim ve 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım, soğumaya bırakalım.
  • Keki için uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
  • Üzerine sıvı yağ ve yoğurt ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  • İrmik, elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek son kez çırpalım.
  • Kek harcımızı tereyağı ile yağladığımız 27cm’lik kare borcama boşaltalım ve önceden ısıttığımız 170°C fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
  • Kekimiz piştikten sonra fırından alarak ılımaya bırakalım.
  • Ilıyan kekimizin üzerine şerbetimizin yarısını gezdirelim.
  • Daha sonra kekimizi dilimleyelim ve kalan yarısını da dökelim.
  • Son olarak irmik tatlımızı dilediğimiz şekilde süsleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder