6 Ekim 2021 Çarşamba

Ispanak Yoğurtlaması Tarifi

 

Ispanak Yoğurtlaması Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo ıspanak
  • 2 adet soğan
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 3 -4 kaşık zeytinyağ
  • Tuz

Üzerine;

  • Tereyağ, ceviz, toz kırmızı biber

    Ispanak Yoğurtlaması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ispanak iyice tek tek yıkanır sirkeli suya ıslatılır 10 dakika.
  • Sonra yayvan bir tencereye ıspanaklar eklenir ocağa koyulur.
  • Ispanak ölünce delikli bir kaba dökülür soğuk suya tutulur, böyle yapınca rengi canlı kalır.
  • Ispanağı bir avuç alıp suyu sıkılır ıspanaklar bitinceye kadar aynı işlem yapılılır.
  • Tencereye zeytinyağ koyulur, soğanlar piyazlık doğranır tencereye eklenir, soğanlar kavrulur.
  • Soğanların rengi değişince ıspanak eklenir bi beş dakika çevrilir.
  • Tencere ocaktan alınır.
  • Sarımsak rendelenir ,yoğurt suyla yada ev yoğurduyla biraz açılır, az tuz eklenir yoğurt hazır.
  • Servis edeceğimiz tabağa ıspanak koyulur üzerine yoğurt koyulur.
  • Üzerinede tereyağla ceviz kavrulur en son kırmızı toz biber ilave edip yoğurdun üzerine dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder