Ispanak Yoğurtlaması Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo ıspanak
- 2 adet soğan
- 1 kase süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 3 -4 kaşık zeytinyağ
- Tuz
Üzerine;
- Tereyağ, ceviz, toz kırmızı biber
Ispanak Yoğurtlaması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ispanak iyice tek tek yıkanır sirkeli suya ıslatılır 10 dakika.
- Sonra yayvan bir tencereye ıspanaklar eklenir ocağa koyulur.
- Ispanak ölünce delikli bir kaba dökülür soğuk suya tutulur, böyle yapınca rengi canlı kalır.
- Ispanağı bir avuç alıp suyu sıkılır ıspanaklar bitinceye kadar aynı işlem yapılılır.
- Tencereye zeytinyağ koyulur, soğanlar piyazlık doğranır tencereye eklenir, soğanlar kavrulur.
- Soğanların rengi değişince ıspanak eklenir bi beş dakika çevrilir.
- Tencere ocaktan alınır.
- Sarımsak rendelenir ,yoğurt suyla yada ev yoğurduyla biraz açılır, az tuz eklenir yoğurt hazır.
- Servis edeceğimiz tabağa ıspanak koyulur üzerine yoğurt koyulur.
- Üzerinede tereyağla ceviz kavrulur en son kırmızı toz biber ilave edip yoğurdun üzerine dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder