12 Ekim 2021 Salı

Karamel Soslu Trileçe (Büyük Borcam İçin) Tarifi

 

Karamel Soslu Trileçe (Büyük Borcam İçin) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta (Oda sıcaklığında küçükse 6 adet )
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 (yarım) çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Sütlü şerbeti için

  • 1 paket sıvı krema
  • 1 litre süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker

Karamel sosu için

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için

  • 1 paket sade kremşanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

    Karamel Soslu Trileçe (Büyük Borcam İçin) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak pandispanyası hazırlanır. Pandispanyası için yumurtalar, vanilin ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır. Güzelce kabartılır.
  • En az 6-7 dakika su ve sıvı yağ eklenip çırpmaya devam edilir. Elenmiş un ve kabartma tozu eklenir mikserin düşük ayarında veya spatulayla homojen bir kıvam olana kadar karıştırılır.
  • Büyük dikdörtgen borcamın tabanı tereyağıla yağlanır. Kenarlarını yağlamıyoruz. Tutunup iyice kabarması için. Kek harcı aktarılır.
  • Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 170 derecede 35-40 dakika pişirilir. Yüksek ayarda pişerse üzeri hemen kızarıp içi hamur kalabilir. Üzeri hafif pembeleşince kürdan testi yapılıp kapatılır.
  • Kek pişerken karamel sos hazırlanır. Toz şeker teflon tavaya alınır ve eritilir. Erimeye başladığında kısık ateşte ara ara karıştırılır (Yanıksı tadı olmaması için) sonra tereyağı eklenir.
  • Bu şekilde daha parlak olacaktır. Eridiğinde 1 su bardağı su ilave edilir. Bu aşamada şeker sertleşiyor. Orta ateşte karıştırarak şeker eritilir. Sonrasında nişasta kalan 1 su bardağı suda çözdürülür ve tavaya aktarılır. Kaynayana kadar karıştırarak pişirilir.
  • Kaynamaya başladığında kısık ateşte 3-4 dakika pişmeye bırakılır ve kıvam aldırılır. Kapatılıp oda sıcaklığında soğumaya bırakılır. Soğuduğunda biraz daha koyulaşacaktır.
  • Sütlü şerbeti için gerekli malzemeler geniş bir kaseye alınır ve şeker eriyene kadar karıştırılır. Pandispanya piştikten sonra ilk sıcağı geçince sütlü şerbet her yerine gezdirilir. 1 saat buzdolabında dinlendirilir (Vaktiniz varsa)
  • Üzeri için kremşanti hazırlanır. Soğuk sütle çırpılır. 2 yemek kaşığı kadar dekor için ayrılır. Pandispanyanın üzerine yerleştirilir. Spatulayla düzleştirilir. Karamel sos aktarılır.
  • Kalan kremşanti sıkma poşetine alınır ve ucu ince bir şekilde kesilir. Görseldeki gibi şeritler çekilir.
  • Kürdanla bir sıra ileri bir sıra geri çizgiler çizilir. Bu işlemi buzdolabına koymadan yapın. Daha güzel şekil alacaktır. 3-4 saat buzdolabında dinlendirildikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun 🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder