Tavuklu Lavaş Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet Yuvarlak lavaş ekmeği (her porsiyon için 2 tane)
- Kemiksiz tavuk pirzola 400 g (göğüs de olur)
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 2 dilim kaşar peyniri
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- yarım çay kaşığı tuz (kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
Tavuklu Lavaş Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuklarımızı ince ince doğrayalım. Ben buzluktan aldığım tavukları kullandım, o şekilde doğramak daha kolay oluyor.
- Tavaya sıvı yağı alıp ısıtalım. Tavukları ekleyip sürekli karıştırarak kavuralım.
- Tavuklar kızarıp rengi dönünce tuz ve baharatları ekleyelim. Acılı isterseniz acı pul biber de ekleyebilirsiniz.
- Tost makinesini ısıtalım. Lavaş ekmeklerini tavuğun yağı ile ıslatıp makineye alalım. Üzerlerine tavukları paylaştıralım.
- Soğanı julyen doğrayıp tavukların üzerine yerleştirelim. Soğanın ağıza gelmesini istemezseniz yine julyen doğranmış tavuklarla birlikte pişirerek de kullanabilirsiniz.
- İsteğe bağlı 1’er kaşık mayonez sıkalım.
- Tost peynirlerini yerleştirip ikinci lavaşı üzerlerine yerleştirelim.
- Tost makinesinde peynirler eriyip lavaşlar kızarana kadar pişirelim. Sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder