12 Ekim 2021 Salı

Tavuklu Lavaş Tarifi

 

Tavuklu Lavaş Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet Yuvarlak lavaş ekmeği (her porsiyon için 2 tane)
  • Kemiksiz tavuk pirzola 400 g (göğüs de olur)
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 2 dilim kaşar peyniri
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • yarım çay kaşığı tuz (kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)

    Tavuklu Lavaş Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuklarımızı ince ince doğrayalım. Ben buzluktan aldığım tavukları kullandım, o şekilde doğramak daha kolay oluyor.
  • Tavaya sıvı yağı alıp ısıtalım. Tavukları ekleyip sürekli karıştırarak kavuralım.
  • Tavuklar kızarıp rengi dönünce tuz ve baharatları ekleyelim. Acılı isterseniz acı pul biber de ekleyebilirsiniz.
  • Tost makinesini ısıtalım. Lavaş ekmeklerini tavuğun yağı ile ıslatıp makineye alalım. Üzerlerine tavukları paylaştıralım.
  • Soğanı julyen doğrayıp tavukların üzerine yerleştirelim. Soğanın ağıza gelmesini istemezseniz yine julyen doğranmış tavuklarla birlikte pişirerek de kullanabilirsiniz.
  • İsteğe bağlı 1’er kaşık mayonez sıkalım.
  • Tost peynirlerini yerleştirip ikinci lavaşı üzerlerine yerleştirelim.
  • Tost makinesinde peynirler eriyip lavaşlar kızarana kadar pişirelim. Sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder