16 Ekim 2021 Cumartesi

Karamelize Olmuş Sarma Kazan Dibi Tarifi

 

Karamelize Olmuş Sarma Kazan Dibi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Tepsiyi yağlamak için

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Üzeri için

  • Toz antep fıstığı

    Karamelize Olmuş Sarma Kazan Dibi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri orta boy bir tencereye koyun ocağa alın koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
  • Orta boy bir tepsiye önce bir tatlı kaşığı tereyağı sürüp pişmiş olan muhallebi den 5 yemek kaşığı koyup tepsinin her yerine yayın ocağa alın muhallebi yana na kadar tepsiyi çevirerek pişirin.
  • Tenceredeki muhallebi ye tereyağı ve vanilya ilave edin 5 dakika çırpıcı yardımıyla iyice çırpın.
  • Tepsiye dökün bir gece buzdolabında bekletin.
  • Keserek sarıp servis yapın.
  • Üzerine antep fıstığı ile servis yapın. Afiyet olsun ⭐⭐⭐⭐⭐.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder