Karamelize Olmuş Sarma Kazan Dibi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Tepsiyi yağlamak için
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için
- Toz antep fıstığı
Karamelize Olmuş Sarma Kazan Dibi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri orta boy bir tencereye koyun ocağa alın koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
- Orta boy bir tepsiye önce bir tatlı kaşığı tereyağı sürüp pişmiş olan muhallebi den 5 yemek kaşığı koyup tepsinin her yerine yayın ocağa alın muhallebi yana na kadar tepsiyi çevirerek pişirin.
- Tenceredeki muhallebi ye tereyağı ve vanilya ilave edin 5 dakika çırpıcı yardımıyla iyice çırpın.
- Tepsiye dökün bir gece buzdolabında bekletin.
- Keserek sarıp servis yapın.
- Üzerine antep fıstığı ile servis yapın. Afiyet olsun ⭐⭐⭐⭐⭐.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder