1 Ekim 2021 Cuma

Kaşık Tatlısı Tarifi

 

Kaşık Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk göğsü için;

  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Supangle için;

  • 2.5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 60 gram bitter çikolata
  • 1 su bardağı soğuk buzlu su

Üzeri için;

  • Kakao
  • İsteğe bağlı mevsim meyvesi

    Kaşık Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Margarini tenceremize alıp un kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  • Ardından sütünü ve şekerini ilave edip kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  • Vanilyasını da ekleyip pürüzsüz kıvam elde edene kadar mikserle çırpıyoruz kaselere döküp soğumasını bekliyoruz.
  • Supangle için tencereye çikolata ve soğuk su hariç katıp karıştırıyoruz.
  • Kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  • Ocaktan alıp önce çikolatayı eritip ardından suyu katıp karıştırıyoruz.
  • Kaselere soğuduktan sonra supangleyi de bölüştürüyoruz soğuduktan sonra kakaoyu eliyoruz.
  • Servis için istediğimiz gibi süslüyoruz. Şimdiden afiyet olsun 🤤.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder