Aside Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı un
Şerbeti için
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı pekmez
Üzeri için
- Ceviz
Aside Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye sıvı yağ ve tereyağ ekliyoruz.
- Tereyağ eridikten sonra unu ilave ediyoruz ve rengi kahverengiyi alana kadar kavuruyoruz.
- Bir kapta süt ve pekmezi karıştırıyoruz.
- Rengi dönen unun üzerine yavaşça döküyoruz ve kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
- Servis tabağımıza alıp istediğimiz şekli veriyoruz ve cevizleri diziyoruz. Tarifimi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder