9 Ekim 2021 Cumartesi

Kaşık Tatlısı Tarifi

 

Kaşık Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Karameli için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket kutu krema ( sıvı krema )

Muhallebi için;

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı labne ( isterseniz 1 paket krem şanti de kullanabilirsiniz.
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kedidili bisküvisi

Islatmak için;

  • 2 su bardağı süt

    Kaşık Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle karameli hazırlayalım şekeri kısık ateşte yakıyoruz.
  • Daha sonra tereyağını ekleyip hiç ara vermeden karıştırıyoruz. Onun üzerine sıvı kremayı ekleyip tekrar karıştırıyoruz karamel topak topak olacak gibi gözükecek ama hiç ara vermeden karıştıralım ki karamelimiz düzelsin.
  • Muhallebi için süt şeker ve yumurta sarısını karıştırıyoruz .
  • Üzerine un nişastayı ekleyip ocakta kaynayıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Kaynadıktan sonra üzerine tereyağı ve vanilya ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  • Daha sonra labne peyniri ekleyip mikserle çırpıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Karameli de ayrı bir tabağa alıp mikserle 7-8 dakika çırpıyoruz.
  • Kare borcama kedi dillerini tek tek süte bulayıp diziyoruz.
  • Üzerine muhallebinin yarısını dökelim onun üzerine karamelin yarısını ekleyelim.
  • Daha sonra bir kat daha kedi dili dizelim.
  • Kalan muhallebiyi ekleyelim onun üzerine karameli ekleyip eşit şekilde yayalım.
  • Dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. 2 saat dinlendirdikten sonra servis ettim deneyeceklere afiyet olsun. 🤩

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder