9 Ekim 2021 Cumartesi

Tahinli Dolama Tarifi


 

Tahinli Dolama Tarifi İçin Malzemeler

Ön maya için malzemeler;

  • ½ su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı silme kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Hamuru için malzemeler;

  • Yaklaşık 5 su bardağı un
  • ½ su bardağı yoğurt
  • ½ su bardağı ayçiçek yağı
  • ½ su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Tuz

İç harcı için malzemeler;

  • 2 su bardağı tahin
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • ½ su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı kavrulmuş fındık

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

    Tahinli Dolama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ön maya için;Bir karıştırma kabında ılık su, maya ve toz şekeri karıştırıp 5 dakika bekletin.
  • Hamuru için;Ununuzu bir karıştırma kabına alın ve ortasını açın.
  • İçerisine yoğurt, ayçiçek yağı, süt, yumurta, ön maya ve toz şekeri ilave edip önce bir çatal yardımıyla ardından elinizle iyice yoğurun.
  • Yoğurduğunuz hamuru karıştırma kabınızın içerisine koyun ve hiç hava almayacak şekilde streç filmle kapatarak 1 saat mayalandırın.
  • İç harcı için;Tahin, ayçiçek yağı, toz şeker ve fındığı bir parçalayıcının içerisine alın.
  • Her şey birbirine geçene kadar parçalayıcıdan geçirin.
  • Birleştirmek için;Mayalanan hamurunuzun mayasını atmak için birkaç tur yoğurun.
  • Hamurunuzu 3 eşit parçaya bölün.
  • Un serptiğiniz tezgahınıza ilk parçayı alın ve merdane yardımıyla ince olacak şekilde dikdörtgen açın.
  • Bütün hamurları bu şekilde açın.
  • İlk hamuru tezgahınıza alın ve tahinli harçtan sürün.
  • Üzerine ikinci hamuru yerleştirin ve tekrar tahinli harçtan sürün.
  • Üzerine üçüncü hamuru yerleştirin ve elinizle bastırarak hamurları birleştirin.
  • Bir merdane yardımıyla hamurunuzu hafif hafif açın.
  • Hazırladığınız hamurdan iki parmak genişliğinde 12 adet şerit kesin.
  • Hazırladığınız şeritleri kendi etrafında burarak çevirin.
  • Ardından kendi etrafında döndürerek gül böreği şekli verin.
  • Fırın kağıdı serdiğiniz fırın tepsinize hazırladığınız hamurları dizin.
  • Hamurlarınızın üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve 10 dakika tepsi mayalaması için bekletin.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Afiyet olsun 😋😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder