30 Ekim 2021 Cumartesi

Kedidili Tatlısı Tarifi

 

Kedidili Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Taban için;

  • 15 adet kedidili

Islatmak için;

  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı granül kahve
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Muhallebisi için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı un
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin

Üzeri için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket toz çikolata sosu

    Kedidili Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Muhallebisi için süt, un, şeker ve yumurta sarısını tencereye alıp güzelce karıştırın ve ocağa alıp sürekli karıştırarak pişirin.
  • Koyulaşıp kaynamaya başladıktan sonra vanilini ekleyip ocağı kapatın ve muhallebiyi soğumaya bırakın.
  • Kedidilileri ıslatmak için genişçe bir tabakta sıcak su, granül kahve ve şekeri karıştırın.
  • Tamamen eriyip karıştıktan sonra kedidilileri bu karışımda ıslatıp borcama dizin.
  • Üzerine soğuttuğunuz muhallebiyi döküp eşit bi şekilde yayın.
  • Bir tencere süt ve toz çikolata sosunu sürekli karıştırarak pişirin ve soğutun.
  • Soğuyan çikolata sosunu da tatlının üzerine dökün ve üzerini isteğe göre antep fıstığı, fındık vs ile süsleyebilirsiniz.
  • Deneyenlere afiyet olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder