Kolay Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı süt ( ayırdığımız karışıma eklenecek )
Kolay Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak köpük köpük olana kadar çırpın.
- İçine sıvı yağ, süt ve kakaoyu karıştırdıktan sonra bu karışımdan 1 su bardağı kadarını ayırın.
- Kalan karışıma unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip kek kıvamı alana kadar çırpın.
- Hazırladığımız kek harcını yağlanmış fırın tepsisine ya da borcama dökün. ( büyük dikdörtgen borcama tam geliyor ).
- Keki önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişmeye bırakın. Bu sırada ayırdığınız sosa 1 su bardağı süt ekleyip bir taşım kaynatın.
- Pişen keki fırından alıp ilk sıcaklığı çıkınca dilimleyin.
- Son olarak sosu her yerine gelecek şekilde kekin üzerine gezdirin ve soğumaya bırakın.
- Soğuyan keki dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder