18 Ekim 2021 Pazartesi

Kolay Islak Kek Tarifi

 

Kolay Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı süt ( ayırdığımız karışıma eklenecek )

    Kolay Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak köpük köpük olana kadar çırpın.
  • İçine sıvı yağ, süt ve kakaoyu karıştırdıktan sonra bu karışımdan 1 su bardağı kadarını ayırın.
  • Kalan karışıma unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip kek kıvamı alana kadar çırpın.
  • Hazırladığımız kek harcını yağlanmış fırın tepsisine ya da borcama dökün. ( büyük dikdörtgen borcama tam geliyor ).
  • Keki önceden ısıtılmış 180 derece  fırında  yaklaşık 30-35 dakika  pişmeye bırakın. Bu sırada ayırdığınız sosa 1 su bardağı süt ekleyip bir taşım kaynatın.
  • Pişen keki fırından alıp ilk sıcaklığı çıkınca dilimleyin.
  • Son olarak sosu her yerine gelecek şekilde kekin üzerine gezdirin ve soğumaya bırakın.
  • Soğuyan keki dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz.
    AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder