18 Ekim 2021 Pazartesi

Venedik Poğaça Tarifi

 

Venedik Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta ( 1 yumurta sarısı üzerine sürmek için ayırıyoruz)
  • 100 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1.5 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket instant maya
  • 1 adet havuç
  • Yarım demet dereotu
  • Alabildiği kadar un (yaklaşık 3.5-4 su bardağı kadarı un)

İçi için:

  • Beyaz peynir yada lor
  • Bir tutam maydanoz

Üzeri için:

  • Ayırdığımız 1 yumurtanın sarısı

    Venedik Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına oda ısısında yumuşamış tereyağ yada margarin, 2 yumurta (1 sarısını ayırıyoruz), ılık süt, toz şeker, tuz ve yarım paket instant maya ekleyip elimizle iyice karıştırıyoruz.
  • Üzerine yaklaşık 3 -3 5 su bardağı kadar unu kontrollü bir şekilde azar azar ekleyip yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
  • Üzerine rendelenmiş ve suyu sıkılmış havuç ve ince kıyılmış dereotunu ekleyip tekrar yoğuruyoruz.
  • Hamur çok yapışıyorsa biraz un ekleyebilirsiniz.
  • Hamurun üzerini örtüp ılık bir yerde yaklaşık 40 dk mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Elimizi hafif yağlayıp mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp beze yapıyoruz. Parmak uçlarıyla hamuru açıyoruz.
  • Peynirle ince kıyılmış maydanozu karıştırıp hamurun ortasına bir miktar koyuyoruz.
  • Hamurun kenarlarını uzunlamasına ortadan birleştirip kapatıyoruz.
  • Poğaçaların kapatma yerleri altda kalıcak şekilde yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp 15 dk tepside mayalandırıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar yaklaşık 20- 25 dk pişiriyoruz.
  • Bu ölçülerde 16-18 adet poğaça çıkıyor.

    Afiyet olsun 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder