Konserve Fasulye (Tavalık) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg geniş enli fasulye
- Fasulyelerin üzerini geçecek kadar su
- 3 tane 1.5lt lik kavanoz
Konserve Fasulye (Tavalık) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Fasulyelerin dip kısımlarını ayıklıyoruz.
- Yıkayıp tencereye aldıktan sonra üstünü örtecek kadar suyumuzu koyuyoruz.
- 15 dk harlı ateşte kaynatıyoruz rengi döndüğünde süzgece alıyoruz.
- Soğuk suyla şokluyoruz.
- Süzgeçte süzülene kadar bekleterek iyice soğutuyoruz.
- Daha sonra kavanozlarımıza fotoğraftaki gibi dik şekilde sıkıca yerleştiriyoruz.
- Kavanoza alabildiğince su dolduruyoruz kapaklarımızı 2 geri 1 ileri yaparak sıkıştırıyoruz.
- Son olarak tencereye ters bir şekilde koyarak yarısını geçecek kadar su dolduruyoruz ve kapakların çekmesi için kaynatıyoruz.
- Kapaklar çektikten sonra havluyla sararak bekletiyoruz. Bu şekilde hava almadığı sürece (kapakların iyi çekmesi lazım) 1 sene kadar serin bir ortamda saklayabiliyoruz. İstediğimiz zaman tüketebiliyoruz. Böyle yapma sebebim dondurucuya konulduğunda fasulye de oluşan buz kokusu konserve de olmuyor.
- Son olarak ben konservelerimi tavalık olarak hazırladım fakat istediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz (yemeklik, kavurmalık) Afiyet olsun 😍🌷.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder