27 Ekim 2021 Çarşamba

Konserve Fasulye (Tavalık) Tarifi

 

Konserve Fasulye (Tavalık) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg geniş enli fasulye
  • Fasulyelerin üzerini geçecek kadar su
  • 3 tane 1.5lt lik kavanoz

    Konserve Fasulye (Tavalık) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fasulyelerin dip kısımlarını ayıklıyoruz.
  • Yıkayıp tencereye aldıktan sonra üstünü örtecek kadar suyumuzu koyuyoruz.
  • 15 dk harlı ateşte kaynatıyoruz rengi döndüğünde süzgece alıyoruz.
  • Soğuk suyla şokluyoruz.
  • Süzgeçte süzülene kadar bekleterek iyice soğutuyoruz.
  • Daha sonra kavanozlarımıza fotoğraftaki gibi dik şekilde sıkıca yerleştiriyoruz.
  • Kavanoza alabildiğince su dolduruyoruz kapaklarımızı 2 geri 1 ileri yaparak sıkıştırıyoruz.
  • Son olarak tencereye ters bir şekilde koyarak yarısını geçecek kadar su dolduruyoruz ve kapakların çekmesi için kaynatıyoruz.
  • Kapaklar çektikten sonra havluyla sararak bekletiyoruz. Bu şekilde hava almadığı sürece (kapakların iyi çekmesi lazım) 1 sene kadar serin bir ortamda saklayabiliyoruz. İstediğimiz zaman tüketebiliyoruz. Böyle yapma sebebim dondurucuya konulduğunda fasulye de oluşan buz kokusu konserve de olmuyor.
  • Son olarak ben konservelerimi tavalık olarak hazırladım fakat istediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz (yemeklik, kavurmalık) Afiyet olsun 😍🌷.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder