27 Ekim 2021 Çarşamba

Pratik Ev Yapımı İskender Tarifi

 

Pratik Ev Yapımı İskender Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gr hazır et döneri (Veya ev yapımı döneri sayfamda bulabilirsiniz )
  • 4-5 adet (Tırnak Pide) (tarifi sayfamda bulabilirsiniz)

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Karabiber, tuz

Üzerine dökmek için;

  • 125g tereyağ 

    Pratik Ev Yapımı İskender Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yaprak dönerlerimizi tavada çevirerek ısıtıp tekrar hafif kavuruyoruz.
  • Hazır veya önceden yaptığımız pideyi küp küp doğrayarak servis tabağına yerleştiriyoruz.
  • Sosu için tereyağını eritip salçayı ilave ediyoruz.
  • Hafif kavurduktan sonra üzerine yavaş yavaş sıcak su ekleyerek çözdürüyoruz (yoğun yada akışkan olması damak zevkinize kalmış).
  • Karabiberini tuzunu da ilave edip ağzını kapatıp kısık ateşte 5 dakika daha pişirip ocağı kapatıyoruz.
  • Uzun yayvan bir tabağa yerleştirdiğimiz ekmeklerimizin üzerine önce hazırladığımız sosu gezdiriyoruz.
  • Sonra pişen yaprak dönerleri güzelce diziyoruz (ben tekrar sosdan üzerlerine döktüm).
  • Son olarak tereyağını iyice kızdırıp üzerine gezdiriyoruz.
  • Tabağın kenarına biraz yoğurt arzuya göre közlenmiş biber ve domatesle servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
  • Bu ölçüyle 4-5 kişilik kebap yapabilirsiniz. Ben dönerimi derin dondurucuda her daim hazır ediyorum. Ani misafire veya canınız çektiğinde çok pratik oluyor. 15 dakikada böylesi muhteşem kebabı hazırlamış oluyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder