30 Ekim 2021 Cumartesi

Köy Ekmeği Tarifi

 

Köy Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı sıcak su elinizin dayanabildiği kadar
  • Yaş maya küçük paketin yarısı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Tepsimizi yağlamak için çok az sıvı yağ

    Köy Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Unumuzu derin bir kabın içine döküp ortasını açalım ve mayamızı ilave edip suyu ve tuzu ilave ediyoruz ardından güzelce yoğuruyoruz 5 dakikadan fazla yoğurmak gerekiyor ne kadar çok yoğurulursa ekmeğiniz o kadar güzel olur.
  • Hamurun üzerini örtüp bir saat mayalanmasını bekliyoruz.
  • Bir saatin ardından tepsimizi yağlıyoruz ki yapışmasın hamurumuzu tekrar yoğurup havasının inmesini sağlıyoruz ki maya kokmasın tepsimize güzelce yayıp tekrar üzerini örtüp tepsi mayası için 20 dakika bekletiyoruz.
  • Fırınımızı ilk etapta 200 dereceye ayarlıyoruz ekmeğimizi fırına koyup üzeri kızarınca 200 dereceden 175 dereceye indiriyoruz ki içerisi güzel pişsin.
  • Üzeri güzelce kızarınca fırından çıkarın deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder