Köy Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı sıcak su elinizin dayanabildiği kadar
- Yaş maya küçük paketin yarısı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Tepsimizi yağlamak için çok az sıvı yağ
Köy Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Unumuzu derin bir kabın içine döküp ortasını açalım ve mayamızı ilave edip suyu ve tuzu ilave ediyoruz ardından güzelce yoğuruyoruz 5 dakikadan fazla yoğurmak gerekiyor ne kadar çok yoğurulursa ekmeğiniz o kadar güzel olur.
- Hamurun üzerini örtüp bir saat mayalanmasını bekliyoruz.
- Bir saatin ardından tepsimizi yağlıyoruz ki yapışmasın hamurumuzu tekrar yoğurup havasının inmesini sağlıyoruz ki maya kokmasın tepsimize güzelce yayıp tekrar üzerini örtüp tepsi mayası için 20 dakika bekletiyoruz.
- Fırınımızı ilk etapta 200 dereceye ayarlıyoruz ekmeğimizi fırına koyup üzeri kızarınca 200 dereceden 175 dereceye indiriyoruz ki içerisi güzel pişsin.
- Üzeri güzelce kızarınca fırından çıkarın deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder