Hazırlarından Farksız Ekler Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 100 gram margarin
- 3 tane oda sıcaklığında yumurta
- 1 fiske tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
Muhallebi için;
- 3,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- yarım paket toz krem şanti
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı margarin
- vanilya
Üzeri için;
- 2 paket sütlü çikolata
Hazırlarından Farksız Ekler Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kremamızı hazırlayalım. Toz krem şanti hariç diğer malzemeleri tencereye alıp pişirelim. Pisen muhallebiyi ocaktan alıp ılıdıktan sonra toz krem santinin yarısını ilave edip blenderla pürüz kalmayacak şekilde karıştıralım.
- Soğumaya bırakalım.
- Hamuru için tencereye margarini alıp eritelim. Eriyen yağa su, şeker ve tuzu ilave edip karıştıralım. Kaynamaya başladıktan sonra unu ilave edip helva gibi kavuralım hamuru. Pürüz kalmayacak şekilde hazırladıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Ara ara karıştıralım.
- Hamura yumurtaları tek tek kırıp blanderla güzelce çırpalım. Kıvamı çok yoğunsa 1 yumurta daha ilave edebilirsiniz.
- Hamuru sıkma torbasına alıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklı olarak sıkalım.
- Kenarlarını sıvı yağla düzeltip 170 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz. Hamur pişerken kesinlikle fırının kapağını açmayalım. Hamurumuz söner.
- Pişen hamur buğday rengini almalı.
- Fırından çıkan hamuru bıçakla 2 ye ayırıp hazırladığımız kremayı ortasına sıkıyoruz.
- Üzeri için benmari usulü erittiğimiz çikolataya batırıp servis tabağına alıyoruz.
- Kalan çikolatayı sıkma torbasına alıp üzerine desen yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder