19 Ekim 2021 Salı

Soslu Elmalı Kek Tarifi

 

Soslu Elmalı Kek Tarifiİçin Malzemeler

200ml su bardağı ile

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilin
  • 3 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Üzeri için:

  • 2 adet kabukları soyulmuş elma
  • 2 yemek kaşığı fındık kırıkları

    Soslu Elmalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yoğurt, şeker, sıvı yağ ve vanilya uygun bir kaba alınır ve 2 dakika çırpılır.
  • Elde ettiğimiz sostan bir su bardağı ayrılır ve buzdolabına kaldırılır.
  • Kabımızda geride kalan karışıma üç yumurta eklenir ve 2 dakika çırpılır.
  • Son olarak kabartma tozu ve un eklenir karışana kadar çırpılır.
  • 24cm yuvarlak pasta kalıbına yağlı kağıt serilir hazır olan kek harcı içerisine dökülür.
  • Kabukları soyulmuş ve yarım ay şeklinde doğranmış elma kek hamuru üzerine dizilir.
  • Fındık serpiştirilir ve önceden ısıtılmış 180 derce fırında 40-45 dakika pişirilir. Çıkarmadan önce kürdan testi yapabilirsiniz.
  • Kek fırından çıkartılır ve 2 dakika kadar sonra ayırmış olduğumuz sos üzerine dökülür. Dilerseniz bir fırça yardımıyla her yerine dağıtabilirsiniz.
  • Kek 2 saat dinlendikten sonra dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder