Soslu Elmalı Kek Tarifiİçin Malzemeler
200ml su bardağı ile
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilin
- 3 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Üzeri için:
- 2 adet kabukları soyulmuş elma
- 2 yemek kaşığı fındık kırıkları
Soslu Elmalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yoğurt, şeker, sıvı yağ ve vanilya uygun bir kaba alınır ve 2 dakika çırpılır.
- Elde ettiğimiz sostan bir su bardağı ayrılır ve buzdolabına kaldırılır.
- Kabımızda geride kalan karışıma üç yumurta eklenir ve 2 dakika çırpılır.
- Son olarak kabartma tozu ve un eklenir karışana kadar çırpılır.
- 24cm yuvarlak pasta kalıbına yağlı kağıt serilir hazır olan kek harcı içerisine dökülür.
- Kabukları soyulmuş ve yarım ay şeklinde doğranmış elma kek hamuru üzerine dizilir.
- Fındık serpiştirilir ve önceden ısıtılmış 180 derce fırında 40-45 dakika pişirilir. Çıkarmadan önce kürdan testi yapabilirsiniz.
- Kek fırından çıkartılır ve 2 dakika kadar sonra ayırmış olduğumuz sos üzerine dökülür. Dilerseniz bir fırça yardımıyla her yerine dağıtabilirsiniz.
- Kek 2 saat dinlendikten sonra dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder