19 Ekim 2021 Salı

Kızartmadan Musakka Tarifi

 

Kızartmadan Musakka Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet patlıcan
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Kıymalı harç için;

  • 300 gram kıyma
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet soğan
  • 2 ader domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz,karabiber,kimyon
  • Sıvıyağ

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı su
  • Tuz

    Kızartmadan Musakka Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcanları soyup doğrayalım.
  • Daha sonra fırın tepsisine yağlı kağıt serip patlıcanları tepsinin üzerine alalım.
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edip harmanlayalım .
  • Üzerinede yağlı kağıdı ıslatarak kapatalım.
  • 200 dereceli fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Patlıcanlar pişerken kıymalı harcımızı hazırlayalım.
  • Soğanı küçük küçük doğrayıp sıvı yağda kavuralım.
  • İçerisine kıymayı alalım kıyma ile birlikte kavurmaya devam edelim.
  • Daha sonra sırasıyla biber domates salçayı ilave edelim.
  • Sarımsak ve baharatları da ilave edip kısık ateşte güzelce kavuralım.
  • Fırından çıkan kızarmış patlıcanları fırın kabının altına sererim.
  • Üzerine kavurduğumuz kıymalı harcı dökelim.
  • Kıymalı harcı yaydıktan sonra kalan patlıcanları da harcın üzerine kapatalım.
  • Salça, 2 su bardağı su ve tuzu küçük bir tavada karıştırarak kaynatalım salçanın açılmasını sağlayalım.
  • Kaynadıktan sonra yemeğimizi üzerine döküp üzerini dilediğiniz gibi domates biber istediğiniz şeyler süsleyelim.
  • 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirelim. Deneyenlere şimdi afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder