Kızartmadan Musakka Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 adet patlıcan
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Kıymalı harç için;
- 300 gram kıyma
- 2 adet sivri biber
- 1 adet soğan
- 2 ader domates
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz,karabiber,kimyon
- Sıvıyağ
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı su
- Tuz
Kızartmadan Musakka Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanları soyup doğrayalım.
- Daha sonra fırın tepsisine yağlı kağıt serip patlıcanları tepsinin üzerine alalım.
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edip harmanlayalım .
- Üzerinede yağlı kağıdı ıslatarak kapatalım.
- 200 dereceli fırında kızarana kadar pişirelim.
- Patlıcanlar pişerken kıymalı harcımızı hazırlayalım.
- Soğanı küçük küçük doğrayıp sıvı yağda kavuralım.
- İçerisine kıymayı alalım kıyma ile birlikte kavurmaya devam edelim.
- Daha sonra sırasıyla biber domates salçayı ilave edelim.
- Sarımsak ve baharatları da ilave edip kısık ateşte güzelce kavuralım.
- Fırından çıkan kızarmış patlıcanları fırın kabının altına sererim.
- Üzerine kavurduğumuz kıymalı harcı dökelim.
- Kıymalı harcı yaydıktan sonra kalan patlıcanları da harcın üzerine kapatalım.
- Salça, 2 su bardağı su ve tuzu küçük bir tavada karıştırarak kaynatalım salçanın açılmasını sağlayalım.
- Kaynadıktan sonra yemeğimizi üzerine döküp üzerini dilediğiniz gibi domates biber istediğiniz şeyler süsleyelim.
- 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirelim. Deneyenlere şimdi afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder