21 Ekim 2021 Perşembe

Lahana Sarması Tarifi

 

Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 200 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı su
  • Maydanoz
  • Kuru reyhan

Üzeri için;

  • Domates salçası
  • Su
  • Yağ
  • Çok az tuz
  • Reyhan

    Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle lahanaların ortalarını çıkartıp temizleyin (Bu işlem haşlarken yaprakların düzgün çıkması için)
  • Büyük boy tencerede suyu kaynatın ve lahanayı atın yumuşayan yaprakları kaynayan sudan çıkartın.
  • Bu işlem bitince süzgeçte süzdürün.
  • İç harcı için; bütün malzemeleri karıştırın.
  • Lahanaların orta sert yerlerini kesin ve iç harcını koyup sarın.
  • Tencerenin altına artan yaprakları yerleştirin.
  • Sarmaları tencereye dizin, üzerine sosunu dokun ve tabak koyun.
  • Kısık ateşte sarmalar yumuşayınca kadar pişirin.
  • Piştikten sonra dinlenmeye bırakın ve servis edin. Afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder