Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 200 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 2 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım su bardağı su
- Maydanoz
- Kuru reyhan
Üzeri için;
- Domates salçası
- Su
- Yağ
- Çok az tuz
- Reyhan
Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle lahanaların ortalarını çıkartıp temizleyin (Bu işlem haşlarken yaprakların düzgün çıkması için)
- Büyük boy tencerede suyu kaynatın ve lahanayı atın yumuşayan yaprakları kaynayan sudan çıkartın.
- Bu işlem bitince süzgeçte süzdürün.
- İç harcı için; bütün malzemeleri karıştırın.
- Lahanaların orta sert yerlerini kesin ve iç harcını koyup sarın.
- Tencerenin altına artan yaprakları yerleştirin.
- Sarmaları tencereye dizin, üzerine sosunu dokun ve tabak koyun.
- Kısık ateşte sarmalar yumuşayınca kadar pişirin.
- Piştikten sonra dinlenmeye bırakın ve servis edin. Afiyet olsun 😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder