15 Ekim 2021 Cuma

Lokanta Usulü Tas Kebabı Tarifi

 

Lokanta Usulü Tas Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 1 adet soğan (Küp küp doğranmış)
  • 2 adet domates (Rendelenmiş)
  • 3 adet sivri biber
  • 3 adet patates (Küp küp doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak
  • 2.5 su bardağı sıcak su
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Patatesleri kızartmak için

  • Sıvıyağ

    Lokanta Usulü Tas Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Etlerimizi düdüklü tencereye alıp yarım çay bardağı su ekleyerek yaklaşık 15 dakika pişirelim. Etler suyunu salıp tekrar çekmesi yeterli olacak.
  • Tencereye kup küp doğranmış soğanı ve biberleri doğrayıp sıvı yağda kavuralım. Rendelenmiş sarımsak ve domatesleri de ekleyip iyice kavurun.
  • Salçasını ve baharatlarını ekleyip sıcak su ilave edin. 10 dakika kadar pişirdikten sonra kaynayan salçalı suyun içine pişen etleri ekleyip pişirmeye devam edelim.
  • Patateslerimizi küp küp doğrayıp tavada az yağda kızartalım. Pişen etimize kızaran patatesleri ilave edip 5 dakika daha pişirip ocaktan alalım. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder