Lokanta Usulü Tas Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı et
- 1 adet soğan (Küp küp doğranmış)
- 2 adet domates (Rendelenmiş)
- 3 adet sivri biber
- 3 adet patates (Küp küp doğranmış)
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 diş sarımsak
- 2.5 su bardağı sıcak su
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Tuz
- Sıvı yağ
Patatesleri kızartmak için
- Sıvıyağ
Lokanta Usulü Tas Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Etlerimizi düdüklü tencereye alıp yarım çay bardağı su ekleyerek yaklaşık 15 dakika pişirelim. Etler suyunu salıp tekrar çekmesi yeterli olacak.
- Tencereye kup küp doğranmış soğanı ve biberleri doğrayıp sıvı yağda kavuralım. Rendelenmiş sarımsak ve domatesleri de ekleyip iyice kavurun.
- Salçasını ve baharatlarını ekleyip sıcak su ilave edin. 10 dakika kadar pişirdikten sonra kaynayan salçalı suyun içine pişen etleri ekleyip pişirmeye devam edelim.
- Patateslerimizi küp küp doğrayıp tavada az yağda kızartalım. Pişen etimize kızaran patatesleri ilave edip 5 dakika daha pişirip ocaktan alalım. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder