Mısır Gevrekli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin (oda ısısında)
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı un
- 2 su bardağı mısır nişastası (400ml)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için;
- Mısır gevreği
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Kahvaltılık torku çikolatası veya eritilmiş çikolata tercih sizin
Mısır Gevrekli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurtma kabına bütün malzemeleri alıyoruz yumuşak ele yapışmayan kulak memesi kıvamında hamur elde edıyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde ister yuvarlak ister oval şekil veriyoruz.
- 170 derecelik fırında hafif pembeleşinceye dek pişirip alıyoruz .Ilımasını bekliyoruz.
- Çikolatamızı benmari usülü eritip içerisine sıvı yağımızı ekleyelim.
- Mısır gevreğimizi de elimizle ufalayalım.
- Daha sonra kurabiyelerimizi önce sosumuza sonra mısır gevreğine bulayalım.
- Servis tabağına alalım.
Afiyet olsun şimdiden yıllardır yaptığım enfes kurabiye🥰.
Not : kurabiyelerinizi saklama kabına koyup buzluğa atabilirsiniz hiç bir şey olmuyor çıkartır çıkarmaz sosunu yapabilirsiniz aynı tat lezzetle oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder