19 Ekim 2021 Salı

Mısır Gevrekli Kurabiye Tarifi

 

Mısır Gevrekli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin (oda ısısında)
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı un
  • 2 su bardağı mısır nişastası (400ml)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Üzeri için;

  • Mısır gevreği
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Kahvaltılık torku çikolatası veya eritilmiş çikolata tercih sizin

    Mısır Gevrekli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurtma kabına bütün malzemeleri alıyoruz yumuşak ele yapışmayan kulak memesi kıvamında hamur elde edıyoruz.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde ister yuvarlak ister oval şekil veriyoruz.
  • 170 derecelik fırında hafif pembeleşinceye dek pişirip alıyoruz .Ilımasını bekliyoruz.
  • Çikolatamızı benmari usülü eritip içerisine sıvı yağımızı ekleyelim.
  • Mısır gevreğimizi de elimizle ufalayalım.
  • Daha sonra kurabiyelerimizi önce sosumuza sonra mısır gevreğine bulayalım.
  • Servis tabağına alalım.
  • Afiyet olsun şimdiden yıllardır yaptığım enfes kurabiye🥰.

    Not : kurabiyelerinizi saklama kabına koyup buzluğa atabilirsiniz hiç bir şey olmuyor çıkartır çıkarmaz sosunu yapabilirsiniz aynı tat lezzetle oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder