Muzlu Çikolatalı Kek (Banana Bread) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 adet kararmış muz
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1 paket vanilya
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1+3/4 (bir yarım+bir çeyrek) un
Ganaj için;
- 200 ml krema
- 80 gram kare sütlü çikolata
Muzlu Çikolatalı Kek (Banana Bread) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir kapta yumurta, şeker ve ezdiğimiz muzu 3-4 dakika çırpıyoruz.
- Yoğurt ve erittiğimiz tereyağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Kalan malzemeleri de eleyip içine ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Yağladığımız kek kalıbına harcı ekleyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45-50 dakika pişiriyoruz.
- Kek fırından çıktıktan sonra küçük bir tencereye kremayı koyup kaynatmadan ısıtıyoruz.
- Isınan kremayı ocaktan alıp çikolatayı içine koyarak eritiyoruz.
- Homojen bir kıvam alan ganajı kekin üstüne döküyoruz. Afiyet olsun….
- Görsel olarak güzel durması için bir muzu boydan ikiye bölük kalıba koyduğunuz harcın üstüne koyabilirsiniz.
- Biz baton kalıp kullanmayı tercih ettik. Yuvarlak bir kalıp kullanmak isterseniz 20-22 cm genişliğindeki kalıpları kullanabilirsiniz.
- Biz harcı kalıba koyduktan sonra üstüne çikolata parçaları koyduk. Siz de üstüne dilediğiniz çikolatayı ya da kuruyemişi koyabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder