17 Ekim 2021 Pazar

Muzlu Çikolatalı Kek (Banana Bread) Tarifi

 

Muzlu Çikolatalı Kek (Banana Bread) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 adet kararmış muz
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1+3/4 (bir yarım+bir çeyrek) un

Ganaj için;

  • 200 ml krema
  • 80 gram kare sütlü çikolata

    Muzlu Çikolatalı Kek (Banana Bread) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir kapta yumurta, şeker ve ezdiğimiz muzu 3-4 dakika çırpıyoruz.
  • Yoğurt ve erittiğimiz tereyağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  • Kalan malzemeleri de eleyip içine ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  • Yağladığımız kek kalıbına harcı ekleyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45-50 dakika pişiriyoruz.
  • Kek fırından çıktıktan sonra küçük bir tencereye kremayı koyup kaynatmadan ısıtıyoruz.
  • Isınan kremayı ocaktan alıp çikolatayı içine koyarak eritiyoruz.
  • Homojen bir kıvam alan ganajı kekin üstüne döküyoruz. Afiyet olsun….
  • Görsel olarak güzel durması için bir muzu boydan ikiye bölük kalıba koyduğunuz harcın üstüne koyabilirsiniz.
  • Biz baton kalıp kullanmayı tercih ettik. Yuvarlak bir kalıp kullanmak isterseniz 20-22 cm genişliğindeki kalıpları kullanabilirsiniz.
  • Biz harcı kalıba koyduktan sonra üstüne çikolata parçaları koyduk. Siz de üstüne dilediğiniz çikolatayı ya da kuruyemişi koyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder