İpeksi Kremasıyla Fırınsız Ve Ocaksız Lime Cheesecake Mousse Tarifi İçin Malzemeler
Bisküvi harç için:
- 14 tane büyük boy burçak bisküvi (Rondodan geçirilecek 1,5 su bardağına denk geliyor)
- 2 yemek kaşığı tereyağı (Eritilecek)
Kreması için:
- 400 gram labne peyniri
- 3 yemek kaşığı pudraşekeri
- 4 lime’in suyu ve kabuğu rendesi
- 1 su bardağı süt reçeli (Sweetend condensed milk)
- Çeyrek su bardağı toz şeker
Üzeri için
- Çırpılmış sıvı krema
Süslemek için
- Limon kabuğu rendesi
Su bardağı ölçüsü: 250 ml
İpeksi Kremasıyla Fırınsız Ve Ocaksız Lime Cheesecake Mousse Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bisküvilerimizi rondodan iyice geçirin. Uygun bir kaba dokun bisküvi harcımızı ve üzerine eritilmiş tereyağını ilave edip iyice karıştırın.
- Şimdi kabımızı bir kenara alalım. Başka uygun bir kaba labne peynirimizi koyup bir mikserle iyice çırpın. Ardından pudra şekerini katip tekrar çırpın. Şimdi krema için bütün diğer kalan malzemeleride katip tekrar mikserle çırpın.
- Dilediğiniz kuplara önce bir kat bisküvi harcımızdan koyarak sonrada kremamızı üzerine pay ederek ve tekrar bisküvi harcımızdan koyarak ve en sonundada kremamızı katip pay edin.
- Her küpümüzü şimdi en az iki veya üç saat buzdolabına kaldıralım, kıvam alsın diye. Servise yakın üzerine çırpılmış sıvı krema ve lime kabuğu rendesi ekleyin. Servise hazırdır. Afiyetler olsun.
Not: Dilerseniz ertesi günde servis edebilirsiniz (Buzdolabında muhafaza etmek lazım tabi☺️)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder