Nefis Lezzetiyle Pırasalı Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
İç harcı için;
- 500 gram pırasa
- 1 büyük boy rendelenmiş patates
- 1 adet rendelenmiş havuç
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ eritilmiş
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) çay bardağı süt
- 1 yumurta beyazı sarısı üzerine
- 1 şişe maden suyu
- 2 yemek kaşığı un
Nefis Lezzetiyle Pırasalı Patatesli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sebzeleri hazırlıyoruz. Pırasayı çok iyi temizleyip yıkıyoruz ince olacak şekilde doğruyoruz.
- Patatesin kabuklarını soyup rendeliyoruz.
- Havucu rendeliyoruz.
- Soğanı rendeliyoruz.
- Uygun bir tavaya sıvı yağ ilave ediyoruz.
- Önce soğanları bir miktar kavuruyoruz.
- Sonra içine pırasa ilave ediyoruz bir miktar soteliyoruz .
- Havucu,patatesi ilave ediyoruz . Bir miktarda bu şekilde pişiriyoruz hafif yumuşamaları yeterli.
- Baharatları ilave ediyoruz karıştırıp ocağı kapatıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
- Sosu hazırlıyoruz unu ,yumurtanın beyazını bir çırpma kabına alıyoruz, maden suyunu, eritilmiş tereyağını, sütü ,tüm sos malzemelerini ilave edip çırpıyoruz.
- Yufkayı açıyoruz kenar kısımlarından ve uç kısımların üç parmak içe doğru katlıyoruz sosu her yerine eşit döküyoruz.
- Uç kısımlarına uzunlamasına harçtan yerleştirip rulo şeklinde sarıyoruz sarmış olduğumuz yufkayı üç parmak genişliğinde küçük parçalar olarak kesiyoruz tepsiye diziyoruz.
- Bütün yufkalara aynı işlemi uyguluyoruz.
- Bir yumurta sarısına kalmış olan sostan üç yemek kaşığı kadar ilave edip üzerlerine sürüyoruz.
- Susam serpiştirip 170 derece fansız ayar fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Nefis böreğimiz hazır. Afiyetle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder