18 Ekim 2021 Pazartesi

Nefis Lezzetiyle Pırasalı Patatesli Börek Tarifi

 

Nefis Lezzetiyle Pırasalı Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka

İç harcı için;

  • 500 gram pırasa
  • 1 büyük boy rendelenmiş patates
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ eritilmiş
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) çay bardağı süt
  • 1 yumurta beyazı sarısı üzerine
  • 1 şişe maden suyu
  • 2 yemek kaşığı un

    Nefis Lezzetiyle Pırasalı Patatesli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sebzeleri hazırlıyoruz. Pırasayı çok iyi temizleyip yıkıyoruz ince olacak şekilde doğruyoruz.
  • Patatesin kabuklarını soyup rendeliyoruz.
  • Havucu rendeliyoruz.
  • Soğanı rendeliyoruz.
  • Uygun bir tavaya sıvı yağ ilave ediyoruz.
  • Önce soğanları bir miktar kavuruyoruz.
  • Sonra içine pırasa ilave ediyoruz bir miktar soteliyoruz .
  • Havucu,patatesi ilave ediyoruz . Bir miktarda bu şekilde pişiriyoruz hafif yumuşamaları yeterli.
  • Baharatları ilave ediyoruz karıştırıp ocağı kapatıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
  • Sosu hazırlıyoruz unu ,yumurtanın beyazını bir çırpma kabına alıyoruz, maden suyunu, eritilmiş tereyağını, sütü ,tüm sos malzemelerini ilave edip çırpıyoruz.
  • Yufkayı açıyoruz kenar kısımlarından ve uç kısımların üç parmak içe doğru katlıyoruz sosu her yerine eşit döküyoruz.
  • Uç kısımlarına uzunlamasına harçtan yerleştirip rulo şeklinde sarıyoruz sarmış olduğumuz yufkayı üç parmak genişliğinde küçük parçalar olarak kesiyoruz tepsiye diziyoruz.
  • Bütün yufkalara aynı işlemi uyguluyoruz.
  • Bir yumurta sarısına kalmış olan sostan üç yemek kaşığı kadar ilave edip üzerlerine sürüyoruz.
  • Susam serpiştirip 170 derece fansız ayar fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Nefis böreğimiz hazır. Afiyetle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder