Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3 su bardağı un
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
Üzeri için;
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 3-4 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Sarımsaklı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir yoğurma kabına un ve tuzu alarak karıştıralım.
- Ardından unun ortasını havuz şeklinde açalım ve bu çukura instant maya, toz şeker, ılık süt, zeytinyağı ve ılık suyu ilave edelim.
- Kenarlardaki unu da yavaş yavaş ekleyelim ve hamuru yoğurmaya başlayalım.
- Yumuşak ve ele yapılmayan bir kıvam alan hamurumuz hazır. Üzerini streç film ile kapatalım ve 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Sosu için sarımsak ve tuzu havanda dövelim.
- Ayrı bir kaseye zeytinyağı, dövdüğümüz sarımsak ve kekiği alarak güzelce karıştıralım.
- Mayalanan hamurumuzu tezgaha alalım ve biraz toparlayalım.
- Hamurumuzu önce ikiye ardından her iki parçayı da 6’ya bölelim. Ardından hamur parçalarımızı beze haline getirelim.
- Bezelerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde dizelim.
- Ardından kaşığımızı hazırladığımız sosa batıralım ve her bezenin üzerine bastırarak çukurlaştıralım.
- Daha sonra hamurların ortalarına sarımsaklı sostan dökelim.
- Elimizle bastırarak hamurlarımızı genişletelim, önceden ısıttığımız 175°C fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda ekmekleri fırından alalım ve üzerine kaşar peyniri serpiştirerek yaklaşık 5 dakika daha fırına verelim.
- Peynirleri güzelce eriyen sarımsaklı ekmeklerimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder