18 Ekim 2021 Pazartesi

Sarımsaklı Ekmek Tarifi

 

Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 3-4 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı kaşar peyniri rendesi

    Sarımsaklı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir yoğurma kabına un ve tuzu alarak karıştıralım.
  • Ardından unun ortasını havuz şeklinde açalım ve bu çukura instant maya, toz şeker, ılık süt, zeytinyağı ve ılık suyu ilave edelim.
  • Kenarlardaki unu da yavaş yavaş ekleyelim ve hamuru yoğurmaya başlayalım.
  • Yumuşak ve ele yapılmayan bir kıvam alan hamurumuz hazır. Üzerini streç film ile kapatalım ve  1  saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Sosu için sarımsak ve tuzu havanda dövelim.
  • Ayrı bir kaseye zeytinyağı, dövdüğümüz sarımsak ve kekiği alarak güzelce karıştıralım.
  • Mayalanan hamurumuzu tezgaha alalım ve biraz toparlayalım.
  • Hamurumuzu önce ikiye ardından her iki parçayı da 6’ya bölelim. Ardından hamur parçalarımızı beze haline getirelim.
  • Bezelerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde dizelim.
  • Ardından kaşığımızı hazırladığımız sosa batıralım ve her bezenin üzerine bastırarak çukurlaştıralım.
  • Daha sonra hamurların ortalarına sarımsaklı sostan dökelim.
  • Elimizle bastırarak hamurlarımızı genişletelim, önceden ısıttığımız 175°C fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda ekmekleri fırından alalım ve üzerine kaşar peyniri serpiştirerek yaklaşık 5 dakika daha fırına verelim.
  • Peynirleri güzelce eriyen sarımsaklı ekmeklerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder