Orjinal Kasap Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo kıyma (2 kez çekilmiş)
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 çay bardağı soğuk su
- 1 adet soğan (rendelenip suyu sıkılmış)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Bir avuç içi ince kıyılmış maydanoz (isteğe bağlı)
Orjinal Kasap Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına kıymayı, rendeleyip suyunu sıktığımız soğanı, galeta ununu, soğuk suyu zeytinyağı ve verilen bütün baharatları ekleyip iyice yoğuruyoruz.
- En az on dakika boyunca top şekline getirdiğimiz köfte harcını vura vura yoğuruyoruz.
- Hazır olan harcın üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında bir ya da iki saat dinlendiriyoruz.
- Daha sonra istenilen büyüklükte parçalar koparıp yuvarlak yassı şekil veriyoruz.
- Yapışmaz yüzeyli bir tavada arkalı önlü kızartıyoruz.
- Eğer kıymanız yağlıysa tavaya yağ eklemenize gerek yoktur.
- Yağsız bir kıymayla yapıyorsanız çok az sıvı yağ ekleyerek kızartabilirsiniz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder