1 Ekim 2021 Cuma

Orjinal Kasap Köfte Tarifi

 

Orjinal Kasap Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kıyma (2 kez çekilmiş)
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 çay bardağı soğuk su
  • 1 adet soğan (rendelenip suyu sıkılmış)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Bir avuç içi ince kıyılmış maydanoz (isteğe bağlı)

    Orjinal Kasap Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına kıymayı, rendeleyip suyunu sıktığımız soğanı, galeta ununu, soğuk suyu zeytinyağı ve verilen bütün baharatları ekleyip iyice yoğuruyoruz.
  • En az on dakika boyunca top şekline getirdiğimiz köfte harcını vura vura yoğuruyoruz.
  • Hazır olan harcın üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında bir ya da iki saat dinlendiriyoruz.
  • Daha sonra istenilen büyüklükte parçalar koparıp yuvarlak yassı şekil veriyoruz.
  • Yapışmaz yüzeyli bir tavada arkalı önlü kızartıyoruz.
  • Eğer kıymanız yağlıysa tavaya yağ eklemenize gerek yoktur.
  • Yağsız bir kıymayla yapıyorsanız çok az sıvı yağ ekleyerek kızartabilirsiniz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder