30 Ekim 2021 Cumartesi

Patatesli Bazlama Tarifi

 

Patatesli Bazlama Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için

  • 3 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • Çay kaşığı tuz
  • Bir yemek kavşağı tereyağ yada margarin

İç harcı;

  • Orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • Tuz
  • İsteğe bağlı karabiber
  • Bol rendelenmiş kaşar peyniri

    Patatesli Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikleri hamurumuzu sert olmayacak şekilde yoğuruyoruz süt ılık tereyağı oda sıcaklığın da olsun.
  • Yoğurduktan sonra streçle sarıp dolapta bir saat bekletiyoruz.
  • Hamur dolapta beklerken patatesi sorup içine biraz su ekleyip haşlıyoruz başlandıktan sonra patates ezicisi yada çatalla güzelce eziyoruz.
  • Sonra içine mayonezi tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
  • Hamuru dolaptan çıkarıp açıyoruz büyük tabak boyunda sonra hamurun üzerine kaşar ekliyoruz onun üstüne patatesi bu aşamada karabiber isterseniz serpebilirsiniz üzerine yine kaşar ekleyip hamuru güzelce kapatıyoruz.
  • Sonra tekrar nazikçe açıp tavamızda güzel kızarana kadar pişiriyorum.
  • Gerçekten çok lezzetli oluyor deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder