Patatesli Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için
- 3 çay bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- Çay kaşığı tuz
- Bir yemek kavşağı tereyağ yada margarin
İç harcı;
- Orta boy patates
- 2 yemek kaşığı mayonez
- Tuz
- İsteğe bağlı karabiber
- Bol rendelenmiş kaşar peyniri
Patatesli Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikleri hamurumuzu sert olmayacak şekilde yoğuruyoruz süt ılık tereyağı oda sıcaklığın da olsun.
- Yoğurduktan sonra streçle sarıp dolapta bir saat bekletiyoruz.
- Hamur dolapta beklerken patatesi sorup içine biraz su ekleyip haşlıyoruz başlandıktan sonra patates ezicisi yada çatalla güzelce eziyoruz.
- Sonra içine mayonezi tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
- Hamuru dolaptan çıkarıp açıyoruz büyük tabak boyunda sonra hamurun üzerine kaşar ekliyoruz onun üstüne patatesi bu aşamada karabiber isterseniz serpebilirsiniz üzerine yine kaşar ekleyip hamuru güzelce kapatıyoruz.
- Sonra tekrar nazikçe açıp tavamızda güzel kızarana kadar pişiriyorum.
- Gerçekten çok lezzetli oluyor deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder