Unsuz Çikolatalı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- ️5 adet yumurta
- 150 gram şeker
- 150 gram tereyağı veya margarin
- 300 gram badem tozu
- 200 gram çikolata (yarı sütlü yarı bitter)
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- ️1 fiske tuz
- ️Üzerine pudra şekeri
Unsuz Çikolatalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce çikolatayı benmari usulü eritip kenara alalım. Yumurta ve şekeri köpürene kadar mikserle çırpalım, sırasıyla diğer malzemeleri ve erittiğimiz çikolatayı ekleyip karıştıralım.
- 26 cm kalıbın altını yağlı kağıtla kaplıyoruz, kenarlarını yağlıyoruz.
- Kek harcını içine döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz.
- 25 dakika sonra kekin üzerini alüminyum folyoyla kaplayıp tekrar 20 dakika pişirelimki kekin üstü yanmasın.
- Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp üzerine pudra şekeri serpiştirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🤍.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder