1 Ekim 2021 Cuma

Patatesli Milföy Mantısı Tarifi

 

Patatesli Milföy Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet kare milföy hamuru
  • 4-5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 adet orta boy patates
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı toz kırmızı biber

Üzeri için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Tereyağı
  • 2 çay kaşığı toz kırmızı biber

Süslemek için;

  • Maydanoz

    Patatesli Milföy Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ocağa aldığımız uygun bir tavaya zeytinyağımızı alalım. Üzerine yemeklik doğradığımız soğanlarımızı ekleyerek 1-2 dakika kavuralım.
  • Ardından domates salçamızı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
  • Haşlayıp doğradığımız patateslerimizi, karabiber, kırmızı toz biber ve tuzu da ekleyerek karıştıralım, kavurmaya devam edelim.
  • Daha sonra patateslerimizi ezici ile ezerek püre haline getirelim.
  • Milföylerimizi tezgaha alalım, patatesli iç harcımızdan üzerlerine sürelim.
  • Rulet yardımı ile milföylerimizi 6 parçaya keselim ve rulo şeklinde saralım, borcama yerleştirelim.
  • Patatesli milföy mantımızı önceden ısıttığımız 190°C fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
  • Bir kap içerisine yoğurt ve sarımsak rendesini alarak çırpalım ve mantılarımızın üzerine gezdirelim.
  • Kırmızı biberli tereyağı da gezdirdikten sonra patatesli milföy mantılarımız servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder