17 Ekim 2021 Pazar

Patlıcanlı Kabaklı Pizza Tarifi

 

Patlıcanlı Kabaklı Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 2 adet yumurta beyazı
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un

Üstü için

  • 3 adet patlıcan (Küp küp doğranacak)
  • 1 dilim (Kavun dilimi gibi) sarı kabak rendelenecek
  • 2 orta boy soğan ince kıyılacak
  • 3-4 adet yeşil biber doğranacak
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • Tercihen rendelenmiş kaşar peyniri

Sosu için ;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça

    Patlıcanlı Kabaklı Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Büyükçe bir kaba ılık su, süt, sıvı yağ, yumurta akı, maya tuz ve şekeri koyup karıştıralım.
  • Daha sonra üzerine azar azar yoğurarak unu ekleyelim iyice yoğurduktan sonra.
  • Hamurun üzerini streç filmle kapatıp 1 saat mayalandırmaya bırakalım.
  • Bu sırada patlıcanları ve biberleri küp küp doğrayıp bir kaba alalım.
  • Kabağımızı bir kaba rendeleyip üzerine soğanları ince ince doğrayalım.
  • Rendelenmiş kabak ve soğanları avcumuzda suyunu sıktıktan sonra karabiber ekip patlıcan ve biberlerle karıştıralım.
  • Mayalanan hamurdan bir parça alıp kabağın suyunun içine bırakalım bunu kullanacağız !.
  • Kalan hamuru yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine elimizle yayalım (fırınınız küçükse hamuru 2 tepsiye bölebilirsiniz).
  • Üzerine hazırladığımız sebzeli malzemeyi elimizle yayalım.
  • Kabak suyuyla hamuru elimizle karıştırarak ayranımsı hale getirelim elimizle sebzelerin üzerine gezdirelim.
  • En son 1 çay bardağı zeytinyağıyla salçayı karıştırıp pizzamızın üzerine yer yer gezdirip fırına verelim.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Not: Tercihen piştikten sonra üzerine kaşar serpip eriterek lezzet katabilirsiniz. Afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder