17 Ekim 2021 Pazar

Zerdeçallı İrmik Helvası Tarifi

 

Zerdeçallı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4,5 su bardağı süt veya su
  • 1,5 su bardağı şeker şeker miktarını azaltabilirsiniz
  • 2, su bardağı irmik
  • 125,gr tereyağı veya margarin
  • 1, limon kabuğu rendesi
  • 1, tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1, paket vanilya

Not. klasik su bardağı 

Zerdeçallı İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. 3 bardak süt yada su tencereye koyuyoruz. 1,5 bardak şeker koyuyoruz miktarını azaltabilirsiniz.
  2. Kaynatıyoruz şerbetini az kaynatıyoruz ocağı kapatalım ve vanilyasını koyalım.
  3. Tereyağını tavaya koyup eritiyoruz.
  4. İrmik ve zerdeçallı da ekleyip kavuşuyoruz. Limon kabuğunu da koyalım.
  5. İrmiğimizin üstüne şerbetini dökelim, suyunu çekene kadar karıştıralım.
  6. Suyunu çekince ocağın altını kapatalım.
  7. 5 dakika dinlendirelim servis yapalım.

Not: Ben bu kadar uğraşmadım şekerini, suyunu irmiğin üzerine koydum suyunu çekene kadar karıştırdım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder