Zerdeçallı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 4,5 su bardağı süt veya su
- 1,5 su bardağı şeker şeker miktarını azaltabilirsiniz
- 2, su bardağı irmik
- 125,gr tereyağı veya margarin
- 1, limon kabuğu rendesi
- 1, tatlı kaşığı zerdeçal
- 1, paket vanilya
Not. klasik su bardağı
Zerdeçallı İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
- 3 bardak süt yada su tencereye koyuyoruz. 1,5 bardak şeker koyuyoruz miktarını azaltabilirsiniz.
- Kaynatıyoruz şerbetini az kaynatıyoruz ocağı kapatalım ve vanilyasını koyalım.
- Tereyağını tavaya koyup eritiyoruz.
- İrmik ve zerdeçallı da ekleyip kavuşuyoruz. Limon kabuğunu da koyalım.
- İrmiğimizin üstüne şerbetini dökelim, suyunu çekene kadar karıştıralım.
- Suyunu çekince ocağın altını kapatalım.
- 5 dakika dinlendirelim servis yapalım.
Not: Ben bu kadar uğraşmadım şekerini, suyunu irmiğin üzerine koydum suyunu çekene kadar karıştırdım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder