Perişan Kurabiye (Nefis Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr oda ısısında tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı nişasta
- 2 su bardağı un
- Yarım paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1 çay bardağı damla çikolata
Perişan Kurabiye (Nefis Bir Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak oda ısısındaki tereyağını, yumurtayı, sıvı yağı, sirke, pudra şekeri, nişasta ve tarçını derin bir kaseye alıyoruz. Çırpıcı ile karıştırıyoruz.
- Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave ediyoruz ve yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
- Son olarak ceviz içini, kuru üzümü ve damla çikolatayı ekleyip karıştırıyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp gelişi güzel tepsiye diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-17dk kontrollü pişiriyoruz (Üzerleri pembeleşene kadar) fırından çıkan kurabiyeleri 5 dakika dinlendirip tüketebilirsiniz. Afiyet olsun. 😋
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder