20 Ekim 2021 Çarşamba

Perişan Kurabiye (Nefis Bir Lezzet) Tarifi

 

Perişan Kurabiye (Nefis Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr oda ısısında tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 2 su bardağı un
  • Yarım paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı damla çikolata

    Perişan Kurabiye (Nefis Bir Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak oda ısısındaki tereyağını, yumurtayı, sıvı yağı, sirke, pudra şekeri, nişasta ve tarçını derin bir kaseye alıyoruz. Çırpıcı ile karıştırıyoruz.
  • Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave ediyoruz ve yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
  • Son olarak ceviz içini, kuru üzümü ve damla çikolatayı ekleyip karıştırıyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp gelişi güzel tepsiye diziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-17dk kontrollü pişiriyoruz (Üzerleri pembeleşene kadar) fırından çıkan kurabiyeleri 5 dakika dinlendirip tüketebilirsiniz. Afiyet olsun. 😋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder