Peynirli Çiğ Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 750 gram un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar su
İçin için;
- Lor peyniri veya beyaz peynir
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Peynirli Çiğ Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un, tuz, su bir kaba alınır ve yoğrulur. Orta setlikte bir hamur elde ettikten sonra hamur 5-10 dakika dinlendirilir.
- Sonra hamur bezelere ayrılır. Ben mandalina büyüklüğünde ayırıyorum. Siz yapmak istediğiniz büyüklüğe göre ayarlayabilirsiniz.
- Ayırdığımız bezeleri de 5-10 dakika dinlendirdikten sonra hamurlarımızı daire şekkinde açıyoruz. Çok ince veya kalın açmamaya dikkat edin. Çok ince yapınca fazla yağ çekiyor çünkü.
- İçine ufalanmış peyniri koyup d şeklinde kapatılıp en dıştan ruletle kesilir ve bol sıvı yağda kızartılır. Bu tariften 40 tane çıkıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder