2 Ekim 2021 Cumartesi

Peynirli Çiğ Börek Tarifi


 

Peynirli Çiğ Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 750 gram un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar su

İçin için;

  • Lor peyniri veya beyaz peynir

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Peynirli Çiğ Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un, tuz, su bir kaba alınır ve yoğrulur. Orta setlikte bir hamur elde ettikten sonra hamur 5-10 dakika dinlendirilir.
  • Sonra hamur bezelere ayrılır. Ben mandalina büyüklüğünde ayırıyorum. Siz yapmak istediğiniz büyüklüğe göre ayarlayabilirsiniz.
  • Ayırdığımız bezeleri de 5-10 dakika dinlendirdikten sonra hamurlarımızı daire şekkinde açıyoruz. Çok ince veya kalın açmamaya dikkat edin. Çok ince yapınca fazla yağ çekiyor çünkü.
  • İçine ufalanmış peyniri koyup d şeklinde kapatılıp en dıştan ruletle kesilir ve bol sıvı yağda kızartılır. Bu tariften 40 tane çıkıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder