Peynir Topları Tarifi İçin Malzemeler
- 5 kg süt
- 1 adet limon suyu (Veya yarım kg ev yoğurdu)
- 150 gram tereyağ
- 1 yemek kaşığı tuz
Peynir Topları Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sütümüzü kaynamaya çıktıktan sonra 10 dakika daha kaynatıp. İçerisine limon suyunu veya ev yoğurdunuz varsa ev yoğurduyla lezzeti daha güzel oluyor katıp sütümüzü kestiriyoruz.
- Beş dakika daha kaynatıp kesilen sütü süzgeçte süzdürüp üzerine biraz baskı uygulayıp suyunu süzdürüyoruz.
- Süzülen ılık peynirimizi robota alalım içerisine tereyağı, tuz katıp robotta krema kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.
- Daha sonra cam kavanoza koyup dolapta saklaya bilirsiniz. İster krem peynir olarak ister küçük peynir topları şeklinde bazen kalanı böreklere bile koyuyorum her türlü lezzetli peynirimiz hazır. Afiyet olsun ☺️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder